Pisarna, ki se ves dan spreminja

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.07.2002

Dinamični ljudje potrebujejo delovno okolje, ki se z lahkoto prilagaja hitrim spremembam, četudi le v eni sobi.



Sodobna pisarniška oprema je lahkotna, večnamenska, mobilna in omogoča hitre spremembe od jutra do večera.

Uporabnika A in B sta pravkar začela delo. Vsak je usmerjen v svoj delovni kot in izkorišča izolacijo in mir za zbrano delo.

Sredi dopoldneva dobi A dva gosta. Delovno mizo v trenutku premakne od stene – saj je mobilna, računalnik pa na fiksni polici. Zadrege ni niti z dodatnimi stoli, saj so zloženi v kotu.

Sredi dneva je napovedan širši sestanek. Obe delovni mizi se selita v središče prostora in z dodatnimi stoli omogočita manjšo konferenco – morda celo družabno srečanje s prigrizkom.

Končno mir. Vsak končuje delo v svojem kotu. Mize so spet pod policami. Ko odhajata, pospravita pod mizo še pomične omarice in delovni stol.

Delovno enoto sestavlja fiksno pritrjena zidna plošča s policami, enostavna miza, pomičen stol ter mobilna omarica (Vitra).

Ob številnih spremembah so stropne svetilke konstanta. Zelo enostavne so te aluminijaste z vidno žarnico, ki jo zlahka menjamo. (Prodaja jih IPH center, Ljubljana.)

Tla, položena v kvadratnih ploščah, so iz odlične plastike, testirane na točkovne obremenitve in primerne za pohištvo na kolesih. Omogočajo igro barv in kompozicije. (Eko Stil, Ljubljana)

Stol s sedežno lupino iz vezane plošče je še po 50 letih “top model”. Zlagamo ga drug vrh drugega v poljubnem številu, zato odlično varčuje s prostorom. (Prodaja ga Šenk trade, Ljubljana..)

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *