PODJETNIK LETA 2005 IZROČIL ČEK

Avtor: | Objava: 22.04.2005


Na sliki Podjetnik leta 2005 dr. Aleš Štrancar (na sredini) s predsednico Ustanove Gallus, Alenko Podbevšek (na levi) in direktorico Ad Future, dr. Lidijo Honzak (na desni).

Podjetnik leta 2005 dr. Aleš Štrancar je danes ob 11. uri  v ljubljanski Mestni hiši izročil čeka v vrednosti po 500 tisoč tolarjev fundaciji Ad futura in Ustanovi Gallus. Skupna vsota en milijon predstavlja prvo donacijo podjetnika leta, za katero so prispevali sredstva najpomembnejši pokrovitelji prireditve izročitve priznanja Podjetnik leta. 

V razvitih družbah ima donatorstvo dolgo tradicijo. Tisti, ki je uspel, svoj uspeh deli z družbo, tako da podpira različne znanstvene, študijske, umetnostne in druge sklade. To kulturo želimo spodbuditi tudi v Sloveniji in prav zato smo pri reviji Podjetnik del sredstev za izvedbo letošnje podelitve priznanja Podjetnik leta, ki je bila 17. marca, namenili kot donacijo.  

Sredstva za donacijo so zagotovili pokrovitelji prireditve: SmartCom, Nova Ljubljanska banka, Kompas Design ter organizator revija Podjetnik.    

O dr. Alešu Štrancarju in podjetju BIA Separations 

Dr. Aleš Štrancar je soustanovitelj in direktor podjetja BIA Separations iz Ljubljane, najbolj prodornega biotehnološkega podjetja pri nas. Podjetje izdeluje tako imenovane inteligentne filtre; gre za pionirski izdelek na svetovnem trgu, ki omogoča do desetkrat učinkovitejše čiščenje biotehnoloških produktov. Ljubljanskemu podjetju so v zadnjih petih letih v Ameriki podelili štiri patente. 

O fundaciji Ad futura

Fundacija Ad futura si od leta 2002 prizadeva soustvarjati na znanju temelječo družbo in s tem prispevati k tehnološki, znanstveni in ekonomski prenovi Slovenije ter k vključevanju Slovenije v mednarodni raziskovalni in izobraževalni prostor. Trenutno vodi šest večjih programov.  

O zavodu Gallus J. Carniolus

Zavod Gallus J. Carniolus je zasebna nevladna in neprofitna organizacija na področju umetnosti in kulture. Glavna dejavnost zavoda je organizacija prireditev, kot so obletnice, podelitve priznanj in nagrad, poslovni in družabni sprejemi in podobni dogodki. Pomembna dejavnost Gallusa J. Carniolusa je lastna produkcija, katere največji projekt so »Mladi umetniki pod Vitrancem«, ki ga organizira v Kranjski Gori.



Preberite si še:
- Dr. Aleš Štrancar – podjetnik leta 2005
- Izbor Podjetnika leta 2005

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *