Podjetnik najema avto

Avtor: Marjan Bradeško | Objava: 06.01.2011

Vodnik za podjetnike, ki v drugi državi najemajo vozilo, s katerim bodo opravili poslovne ali zasebne poti.


(Big Stock Photo)

Poslovna pot v daljne kraje vedno prinaša vprašanje, kako se boste prevažali tam. Taksi je pri enem prevozu na dan (denimo med hotelom in poslovnim partnerjem) še dobra rešitev, toda brž, ko imate v istem dnevu več poti, postane neroden. Zgodi se, da ne pride pravočasno, ali da bi vam nenadoma ustrezala druga ura, pa ste taksi že naročili …
 
Najem avta je gotovo najbolj prilagodljiva rešitev, ni pa nujno najbolj udobna, ker morate pač voziti vi – in če je treba še po levi in v deželi, kjer vozijo preveč živahno, morate razmisliti. A vsem pomislekom navkljub je najem avta najboljši način, da lahko kadarkoli skočite kamorkoli. Pogosto je tudi cenejši način v primerjavi s taksijem, vendar pri primerjavi cen ne pozabite na gorivo, cestnine in parkirnine.
 
Rezervacija in zavarovanja
 
Večino avtomobilov danes rezervirate kar prek interneta ali vsaj ob pomoči agencije, ki vam izroči vavčer. Preden sedete za zaslon in se začnete ukvarjati z rezervacijo, pa si odgovorite vsaj na naslednja vprašanja.
 
Katero službo rent-a-car boste izbrali za najem avtomobila? Najbolj znane verige (Hertz, Avis, Europcar …) so najboljše zato, ker so prisotne povsod – na letališčih, v številnih hotelih, na železniških in avtobusnih postajah … Ni pa nujno, da so najcenejše. Tudi med znanimi najemodajalci se cene lahko kar precej razlikujejo, avtomobili in storitve pa ne toliko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *