Polo majica

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 08.07.2010

Najbolj primeren posloven športni zgornji del za neformalne tople dni.


V kakovostni polo majici v trendovskem barvnem odtenku nikakor ne boste zgrešili, če se pojavite na neformalnem poslovnem dogodku.

Polo majica je v poslovnih krogih zelo in vedno bolj priljubljena kot neformalno oblačilo. Nosi se lahko h klasičnim hlačam, kavbojkam ali poletnim platnenim hlačam, tako da je zelo vsestranska. Nosijo jo moški in ženske brez starostne omejitve.
 
Ponekod poznana pod imenom tenis majica ali celo golf majica, je pravzaprav izpeljanka iz T-shirta, le da ima polo majica ovratnik in paspulni vratni izrez na zapenjanje z dvema ali tremi gumbi. Navadno je narejena iz bombažne pletenine (doda elastičnost oblačilu), največkrat v vezavi piké, ki je reliefna in zato bolj zračna. Če je narejena iz kakovostnega bombaža, je zelo trpežna in obstojna. Velikokrat se uporablja kot uniforma raznih organizacij in klubov, priljubljena pa je tudi v zdravstvenih krogih.
 
Rojstvo polo majice
 
Večkratnemu teniškemu prvaku Renéju Lacostu ni bilo udobno igrati tenisa v poškrobljeni srajci z dolgimi rokavi in trdim ovratnikom, kar je bilo običajno davnega leta 1926, zato se je posvetil temu delu oblačila ter ustvaril majico s kratkimi rokavi in mehkim ovratnikom iz pikéja. Na levo stran prsnega dela je prišil emblem s krokodiljo podobo in tako še danes velja Lacoste s krokodilčkom za začetnika polo majic. Ta oblika majice je osvojila svet po letu 1933, ko je Lacoste na trg poslal in razširil svojo blagovno znamko. Vzporedno z Lacostom in njegovim izumom so igralci pola v Angliji nosili podoben model, le da iz tkanine, zato so takoj sprejeli majico iz pletenega pikéja in jo posvojili.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *