Posel gradi na sladkih temeljih

Avtor: Petra Mauer | Objava: 09.10.2013

Samostojna podjetnica Tijana Despinić pravi, da je vodenje administracije v podjetju zanjo služba, ki ji je pisana na kožo, vendar so torte in peka njena strast. V hobiju je prepoznala poslovno priložnost in začela organizirati tečaje okraševanja tort s sladkorno maso. Danes ima posla toliko, kot ga želi, saj je zanj ogromno zanimanja.


Tijana Despinić: »Zadovoljne stranke in njihova priporočila so najboljša reklama. Zdaj me stranke že same kličejo, kdaj bom prišla v njihov kraj.«

Po poklicu je diplomirana ekonomistka in vodi administracijo v družinskem podjetju. Pred štirimi leti je po naključju odkrila dekoriranje tort s sladkorno maso, ki ga je vztrajno dopolnjevala in izpopolnila do te mere, da je bila mnogim vzor in so se nanjo obračali za nasvete. Tako se ji je nekega dne, medtem ko je odpisovala na eno od vprašanj, porodila zamisel, da bi lahko pridobljeno znanje, tako teoretično kot praktično, združila in ponudila v obliki tečaja dekoriranja tort s sladkorno maso.

 

Preden se je odločila stopiti na samostojno poslovno pot, se ji je ravno iztekal porodniški dopust, hkrati je razmišljala o zamenjavi zaposlitve, saj se je tedanje podjetje soočalo s težavami v poslovanju in je predstavljala tehnološki presežek. »Oče je ravno v istem času iskal pomoč v svojem podjetju in čisto spontana izbira je bila, da se mu pridružim. A ker sem že takrat vedela, da moj hobi, povezan s tortami, ne bo ostal le hobi, sem raje kot zaposlitev v podjetju izbrala odprtje s. p.-ja in si s tem pustila odprte možnosti pri uresničitvi dejavnosti, povezane z dekoriranjem tort.«

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *