Posel ni vse

Avtor: Primož Kaučič | Objava: 10.11.2003



Povsem naravno je, da ste kot podjetnik z dušo in telesom predani svojemu podjetju. Toda ne dovolite, da bi postalo vodenje podjetja vaša edina strast. Podjetje je samo del vašega življenja, zato upoštevajte navodila strokovnjakov:  
 
1. Postavite si osebne in poslovne cilje. Včasih ne boste mogli uresničiti vseh. Če kak dan ne boste uspešni v službi, boste morda preživeli lep večer s prijatelji in tako uresničili osebni cilj. 

2. Nenehno se učite novih stvari, ki niso nujno povezane z vašim podjetjem. S širitvijo obzorja boste bogatili življenje in pridobivali nove vezi, ki vam bodo morda nekoč koristile tudi na poslovnem področju. 

3. Proslavite uspeh. Občasno se nagradite za večji dosežek. Vsak majhen uspeh je nova premagana ovira na vaši poti. Veselite se ga. 
4. Pripravite se na odhod. Če ste vložili v podjetje leta svojega življenja, se mu boste težko odpovedali. Prav pa je, da o tem razmišljate in ste na odhod pripravljeni. Tako boste spoznali, da so v življenju še druge stvari, ki so prav tako pomembne kot vaše podjetje. 

Povzeto po www.entrepreneur.com

 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *