Posel s posluhom za okolje

Avtor: Petra Mauer | Objava: 10.05.2011

SafeShine tehnologija omogoča biološko čiščenje avtomobilov, letal in plovil brez vode. Nad njo se je navdušil tudi Janez Štancer in pred kratkim podpisal franšizno pogodbo.


Janez Štancer: »Ko sem na spletu izvedel za ekološko pranje avtomobilov brez vode, sem takoj vedel, da je to odlična poslovna priložnost.«

Janez Štancer se je po petnajstih letih dela v gostinstvu odločil narediti spremembo. »Po izobrazbi sem gostinski tehnik. Službena pot me je vodila od natakarja do vodje gostiln in restavracij, od Bleda do Laškega,« pojasni sogovornik, ki se je lani odločil za samostojno poslovno pot. Iskal je poslovno priložnost, vse dokler ni njegove pozornosti pritegnil oglas na spletni strani podjetja Tidd Eco. Iskali so franšizija, s pomočjo katerega bi razširili svoj posel – ekološko pranje avtomobilov brez vode.
 
Takoj je vedel, da je naletel na odlično priložnost. Decembra lani se je prvič odpravil na pogovor v Eko pralnico avtomobilov v Koper, kjer so se dogovorili o pričakovanjih, zahtevah, obveznostih, dolžnostih in pravicah, ki naj bi veljale v odnosu franšizodajalec in franšizojemalec. Sogovornika so tam prepričali z argumenti in njegove misli so v trenutku ustvarile novo vizijo prihodnosti. »Prenehal sem z rednim delovnim razmerjem in se iz gostinske dejavnosti preusmeril v popolnoma drugačno dejavnost. Udeležil sem se tridnevnega treninga, kjer so me naučili skoraj vsega, kar potrebujem za opravljanje uspešnega posla, od teorije do prakse, skratka, nabral sem si znanje o tem, kako maksimalno ustreči stranki, da bo zadovoljna s storitvijo,« pripoveduje podjetnik.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *