Posel z zelenimi čistili

Avtor: Petra Mauer | Objava: 14.01.2014


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 500 evrov

Konkurenca: da

Material: čistilna sredstva, orodje za čiščenje, vrečke za smeti, prevozno sredstvo, telefon, internet 

Potrebna znanja: poučite se o učinkovitosti in delovanju čistilnih sredstev, ki jih uporabljate, da ne boste kdaj storili napake in poškodovali kakšen dragocen predmet vaše stranke

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Preden začnete z delom, si priskrbite ustrezno zavarovanje, da vas ne bo skrbelo, če boste poškodovali pohištvo, svoje delovno orodje ali če vam bo kdaj kaj zmanjkalo. Nato se povežite z dobavitelji in se dogovorite za ugoden nakup tako imenovanih »zelenih« čistil. Izberite takšnega dobavitelja, ki vam bo nudil tudi ustrezna pojasnila, na kakšen način čistila delujejo, kako jih je treba uporabljati, shranjevati in podobno. Pri nakupu izdelkov stremite h kakovosti, saj se vam bo, tudi če bodo izdelki zaradi tega nekoliko dražji, na dolgi rok investicija izplačala. Posvetujte se z odvetnikom in pripravite pogodbe za daljše sodelovanje s strankami, poleg tega premislite, po kakšni ceni boste prodajali vašo storitev, če in kdaj boste pripravili posebne akcije s popusti. Pomembno je, da boste tudi slišani in videni. Povežite se s podjetji, ki z vami delijo enako miselnost in skrb do okolja.

 

Trg

Ustanovitev podjetja za čiščenje z naravi prijaznimi izdelki zahteva le majhen začetni vložek. Mnogo poslov je vse bolj naravnanih k skrbi za naravo, zato je tovrstna dejavnost, še posebej v zadnjih letih, precej v vzponu. Čistili boste lahko poslovne prostore, stanovanja, hiše, morda se odločite tudi za avtomobile. Potencialne stranke so torej povsod okoli vas.

 

Nasvet

V posel se podajte, če boste delali z veseljem, s strastjo. Uspešnost posla je namreč odvisna tudi od energije, ki jo vlagate vanj. Potrudite se poiskati čim več izzivov na poslovni poti in jih korak za korakom uspešno izpolnjevati. Domislite se kakšne zanimive ideje, kot na primer, da nagradite stalne stranke z znižanjem cen storitev ali pa jih občasno razvajajte z malimi poslovnimi darili. Strankam poleg čiščenja ponudite še možnost, da lahko od vas odkupijo tudi eko izdelke, kot so papirnate brisače, toaletni papir, mila za roke in drugo.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *