Posel za boljši svet

Avtor: Petra Mauer | Objava: 14.01.2014

Aleš Babič se je za vstop v posel z varčnim sistemom ogrevanja odločil, ker želi početi stvari, pri katerih čuti poslanstvo in vidi jasno vizijo za boljši svet.


Aleš Babič: »Ključne koristi, ki jih v praksi prinaša franšizing, so: hitrejša širitev poslovanja - tudi na tuje trge - in motivirano lokalno upravljanje, saj partnerji želijo naš uspeh ponoviti pri sebi.«

Pred leti je napisal knjigo, ki pomaga bralcem optimizirati njihove življenjske stroške, razprodana pa je bila že v treh mesecih. Ponatisa še ni naredil, saj ima veliko idej, kako bi jo izboljšal, za kar potrebuje precej časa. Tega mu primanjkuje, saj se trenutno posveča svojemu podjetju Ekosen in vzpostavljanju franšiznih enot doma in v tujini.

 

Aleš Babič je že pred ustanovitvijo podjetja Ekosen iskal tehnološke rešitve, katerih cilj je bil znižanje stroškov energije. »Ukvarjal sem se z idejami, kako bi lahko bili čim manj odvisni od današnjega svetovnega bančnega sistema, ki nas vodi v vedno večje dolgove, iz katerih se človeštvo ne bo moglo izkopati, razen če zamenjamo monetarni sistem v nekaj novega, bolj pravičnega, ki bo predvsem podpiral ustvarjalnost in osebno rast.« Pred leti je dobil idejo, da bo njegovo podjetje ponujalo produkte, ki bodo ljudem optimizirali življenjske stroške. »In to sem našel pri IR grelnih panelih in energetsko varčni barvi thermosun. Predvsem mi je bilo pomembno, da ima produkt čim daljšo življenjsko dobo in dokaj nizko investicijo, saj sem želel, da se našim kupcem investicija v naše produkte povrne večkratno. S tem pa tudi nadaljujem poslanstvo knjige, mojih predavanj in člankov.«

 

Produkte, ki bi bili zares varčni, je iskal nekaj let. Ko pa jih je našel, je od ideje do prvega z IR paneli opremljenega objekta potreboval približno tri mesece. »Na začetku smo imeli v ponudbi IR panele nizkocenovnega razreda in smo jih po šestih mesecih umaknili iz prodaje, saj z njimi nismo bili preveč zadovoljni. Odločili smo se ponujati samo kakovostne panele različnih izdelovalcev širom sveta in zato smo preizkušali njihovo delovanje, izkoristke ... Po nekaj mesecih smo tako sklenili zastopstvo za trenutno ene najbolj kakovostnih panelov na svetu Sunjoy. To so paneli, ki imajo antibakterijski učinek in imajo hkrati naravni ionizator s pomočjo turmalinskih kristalov. So zares posebni, zato v Sloveniji in Evropi nimajo konkurence,« je zatrdil podjetnik.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *