Poslovna torba

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 03.09.2010

Torba v poslovnem svetu ni več izjema, ampak že skoraj nuja, saj skoraj vedno nosimo s seboj dokumente, račune, mobitel in druge podobne drobnarije.


Zegna

Torba danes ni več le v domeni ženskega modnega dodatka, ampak jo pridno uporabljajo tudi moški; njihove torbe so navadno bolj preprostih linij in nevtralnih barv in jih imenujemo kar aktovke – ki pa si jih vedno bolj »sposojajo« tudi poslovne ženske. Glede na to, da je prenosni računalnik skoraj obvezen pripomoček poslovnežev, so kompaktne torbe iz kakovostnega usnja ali trpežnejše tkanine še kako priročne in dobrodošle. Take torbe imajo veliko ločenih predalov in tudi skritih predalov, da imamo lepo vse dokumente in osebne stvari, kot sta mobitel in denarnica, primerno urejene in popredalčkane. Nosijo se največkrat v roki, saj imajo na vrhu ročaj, udobno prilagojen dlani.
 
Med poslovne torbe bi lahko šteli tudi modne kurirske torbe, ki so po obliki bolj ležerne. Navadno so narejene iz kakovostnejšega in trpežnejšega platna, zadnje čase pa ravno za poslovne moške in ženske tudi iz kakovostnejšega usnja. Kurirska torba ima daljši in širši pas, ki si ga obesimo čez ramo. Ta torba je vsestranska, saj je zelo primerna predvsem za novonastale mlade poslovneže, ki jim ni blizu polikana formalna obleka in sklepajo posle na bolj lahkotnih poslovnih srečanjih. Večinoma je velikosti A4, primerna za shranjevanje dokumentov in prenosnika, so pa tudi manjših oblik za prenašanje osebnih predmetov, ki jih moramo nujno imeti pri sebi, kot so mobitel, ključi in denarnica.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *