Poslovne priložnosti november

Avtor: | Objava: 10.11.2003



Fotoaparat za hitre posnetke  

Kyocera je izdelala nov digitalni fotoaparat Finecam SL300R z ločljivostjo 3,17 milijona pik, ki ga odlikuje najvišja hitrost zaporednega fotografiranja 3,5 posnetka na sekundo. Novinec je z debelino komaj 15 milimetrov trenutno najtanjši digitalni fotoaparat s 3-kratno optično povečavo. Zaradi oblike, imenovane Easy Framing Body, ki omogoča vrtenje optičnega dela, omogoča Finecam SL300R udobno fotografiranje, ne glede na to, kje je izbrani motiv, torej neodvisno od kota in načina snemanja.  

Nočna svetilka za kopalnico 

Sredi globokega spanca se prebudite, oditete v kopalnico in prižgete luč. Agresivna svetloba vas zbode v oči in po vrnitvi v posteljo težko zaspite. No, z nočno svetilko LavNav se vam to ne bo več dogajalo. Namenjena je prav za nočne sprehode v kopalnico. Svetilko namestite na pokrov školjke, kjer vas z rdečo ali zeleno svetlobo ponoči opozarja, ali je pokrov dvignjen ali spuščen. Ko se približate školjki, se svetilka prižge sama in prav tako se po odhodu sama ugasi. Cena: 6 tisoč tolarjev.

Informacije: www.arkon.com  

Z uro proti škodljivemu sevanju 

Skrb za zdravje se kaže na vseh področjih. Po novem si lahko kupite celo ročno uro, ki s svojimi frekvencami nevtralizira elektromagnetna polja mobilnih telefonov, računalnikov in radijskih sprejemnikov. Uro znamke Philip Stein Teslar nosijo celo nekateri športniki, ker naj bi dosegali boljše rezultate. Na drugi strani velja opozorilo mnogih strokovnjakov, da vpliv elektromagnetnih polj na zdravje ljudi ni dokazan. Če se vseeno odločite za nakup ure, boste odšteli od 120 tisoč do 400 tisoč tolarjev, odvisno od modela.  

Majhna, a z velikimi aduti 

Samsung jeseni pošilja na trg prvo digitalno kamero s trdim diskom, ki vsebuje tudi digitalni fotoaparat in predvajalnik MP3. Trdi disk ima 1,5 GB pomnilnika, kar pomeni, da lahko nanj shranite preko 60 minut visokokakovostnih video posnetkov in jih nato v pičlih petih minutah prenesete v osebni računalnik. Kamera It Cam-7 je hkrati tudi predvajalnik posnetkov, saj lahko posnetke pregledujete na njenem in na televizijskem zaslonu. Dodatna posebnost je majhnost - spravite jo lahko v srajčni žep.   

Presenetite lažnivce 

Detektor laži uporabljajo v policijske namene, dobite pa ga tudi v prosti prodaji. Model TG 262 je naslednik detektorja, ki smo ga pred letom ali dvema že predstavili v tej rubriki. V primerjavi s starim modelom ima drugačno zunanjost in nekaj novih funkcij. Z njim lahko testirate sogovornike, s katerimi se pogovarjate neposredno ali prek telefona. Uporaben pa je tudi v poslovne namene. Prodajni zastopniki lahko preverijo, kako prepričljivo znajo prodajati. Detektor ocenjuje prepričljivost v devetih stopnjah, od »resnica« do »lažna trditev«.

Cena: 15 tisoč tolarjev.
Informacije: www.gadgetuniverse.com  

Mini svetilka 

Za tole mini svetilko bo marsikdo rekel: »Česa vsega se ljudje ne spomnijo.« No, pa v resnici ni tako nepomemben izdelek. Svetilko so denimo uporabljali ameriški piloti v zalivski vojni, ko si niso mogli privoščiti močnejšega vira svetlobe, hkrati pa so potrebovali za upravljanje letal obe roki. Je tako majhna, da jo imate lahko vedno pri sebi, saj nikoli ne veste, kdaj jo boste potrebovali. Zanjo boste odšteli 4500 tolarjev.

Informacije: www.gadgetuniverse.com


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *