Poslovni programi za vaše podjetje

Avtor: Igor Kadunc | Objava: 03.04.2009

Večina poslovnih programov pokriva celotno poslovanje podjetja, torej tudi računovodstvo. Če tak program znate uporabljati, lahko znižate stroške za računovodski servis.



Vsako podjetje potrebuje za svoje delovanje ustrezen računalniški poslovni program. V večini podjetij uporabljajo tako imenovane programe ERP (Enterprise Resource Planning – načrtovanje virov podjetja). To so programi, ki pokrivajo celotno poslovanje podjetja. Kljub temu pa podjetja pogosto tega ne izkoriščajo optimalno. Poslovne dogodke evidentirajo pogosto še enkrat v računovodskih servisih. In za to storitev tudi plačujejo. Z malo truda bi lahko svoj poslovni program uporabili tudi za potrebe računovodstva, s čimer bi znižali stroške za računovodski servis. A dogaja se, da podjetniki svojega programa ne izkoristijo v celoti, ker mislijo, da je računovodstvo za računovodski servis. In tako pogosto mečejo denar stran. Računovodski servis namreč zaračunava od števila vknjižb!  

Zdaj, ko je kriza tu, je skrajni čas, da pogledate, kako delujete in morebiti spremenite poslovanje. Torej se najprej vprašajte, kakšen program uporabljate za izdajo računov, kakšnega za plače, potne naloge in kakšen program uporablja vaš računovodski servis. Če so to različni programi, potem je nujno nekaj narediti.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *