Poslovno potovanje

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 07.05.2012

Poslovno potovanje je lahko kaj hitro neprijetna nadloga, ko ugotovimo, da so oblačila, ki smo jih tako skrbno zložili v kovček, popolnoma neprimerna ali zmečkana.



Poslovno potovanje je treba skrbno načrtovati. Dobro je, da se zavedate, kam potujete, kakšne so vremenske razmere, kateri letni čas je in seveda koliko dni boste na potovanju. Pozanimati se je treba, ali je poslovno potovanje bolj sproščene ali bolj formalne narave in ali boste potrebovali tudi večerna oblačila. Vendar ne pretiravajte s količino stvari, ki jih boste vzeli s seboj.
 
Primerna potovalka
 
Privoščite si kakovostno potovalko in torbo za celo obleko ali kostim, ki se prepogne na dva ali tri dele. Raje vzemite manjšo potovalko, da se oblačila in drugi predmeti med potovanjem ne premetavajo. Manjša potovalka gre lahko z vami na letalo, večja bo morala potovati v prtljažnem prostoru, zato poskrbite, da imate s seboj na letalu vse, kar potrebujete med poletom, predvsem pa osebne dokumente in kos oblačila, da se lahko preoblečete, na primer srajco ali zgornji del.
 
Oblačila zložite po šivih in zapnite vse gumbe, da ohranite obliko. Obliko čevljev zaščitite z vložki za čevlje, saj se kaj hitro lahko zgodi, da pod težo vseh oblačil, dodatkov in kozmetike izgubijo obliko.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *