Poslujte bolj zvito

Avtor: Stanko Blatnik | Objava: 10.01.2006

Besedo »inovacija« ponavadi povezujemo z novimi izdelki ali storitvami. Toda bistveno več denarja nam prinesejo druge inovacije. Tako trdi norveški svetovalec Rolf Barry-Berg.


Rolf Barry-Berg je izredna osebnost z zelo razgibano kariero. Bil je direktor podjetij na področju gradbeništva, veleprodaje in obrambe ter direktor norveškega združenja za kakovost ter svetovalec. Izobraževal se je tudi v tujini, in sicer je obiskoval Harvard Business School (ZDA) ter NATO Defence College (Obrambno šolo NATO v Italiji) ter Visoko vojaško akademijo na Švedskem.

Norveška me je vedno zanimala. Kot otrok sem želel biti pomorščak, Norvežani pa so bili znani po svoji mornarici in raziskovalcih, kot sta Roald Amundsen in Thor Heyerdhahl.  Kon-Tiki je bila že od nekdaj moja zelo priljubljena knjiga, zato sem bil zelo vesel, ko je Thor Heyerdhahl na svečani otvoritvi olimpijskih iger v Lillehammeru rekel: »Ustavite vojno v Bosni.«  

O Norveški nisem nikoli resno razmišljal kot o državi, ki bila bi lahko pomembna v globalnem gospodarstvu. Ko sem videl, da imajo visok BDP, sem vedno pomislil: nafta iz Severnega morja, veliko elektrike.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *