Postaja s celostno ponudbo za kolesarje

Avtor: | Objava: 08.06.2009Dragi avtomobili in bencin, prometni zastoji v mestih, čedalje večja skrb za okolje in zdravo življenje so med razlogi za povečanje števila kolesarjev na mestnih ulicah v številnih mestih. Ob tem v mnogih mestih hitro narašča ponudba raznoraznih podpornih storitev za kolesarje. Med njimi najdemo tudi ponudbo javnih postaj za parkiranje kolesa.  

To so kolesarska postajališča, ki kolesarjem ponujajo urejen prostor, kjer lahko parkirajo svoja kolesa in se brez skrbi podajo v službo ali po drugih opravkih v mestu.  
 
Tako na primer novozelandski Bike Central vsem svojim članom poleg varovanja kolesa ponuja tudi možnost najema osebne omarice za odlaganje stvari, tuš in slačilnico, v kateri se lahko preoblečejo, kavo in druge osvežilne napitke, svežo hrano in brezplačen internetni dostop. Tistim, ki nimajo svojega kolesa, omogočajo izposojo. Če se karkoli na kolesu pokvari, pa ponujajo še servis. Cene za storitev »all-inclusive« se začnejo pri 10 evrih na teden (25 novozelandskih dolarjev). 

Zanimiva storitev, ki bi verjetno našla kar nekaj uporabnikov tudi v Sloveniji.  

Več: www.bikecentral.co.nz

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *