Pozdrav poletju, pozdrav mornarjem

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 01.06.2011

Lahkoten trendovski slog s pridihom svežega in nasmejanega poletja. Klasika v modro-belem nikoli ne zataji.


Mornarski slog je lahkoten, svež, pa vseeno avtoritativen in resen. (Five-Four)

Mornarski slog je lahkoten in svež, kljub temu pa avtoritativen in resen. Je mednaroden slog, ki ponazarja eleganco, prvovrstnost in gracioznost.
 
Ni ga težko prepoznati: mornarsko modro-bele, največkrat vodoravne črte so najbolj domače na zgornjem delu oblačila, bele ali modre platnene hlače ali krilo, špagarice, mokasini ali mehki športni copati ... to so najbolj osnovni kosi oblačil. Je prepoznaven kjer koli in kadar koli. Največkrat modro in belo spremlja še živo rdeča barva, ki se pojavlja namesto modro-belih črt ali kot kos modnega dodatka. Ta slog vsaj ženske zelo rade kombinirajo z zlatim ali srebrnim nakitom ali detajli, kot so recimo gumbi. Če dodamo linijo kostima ali vsakdanje moške obleke, dobimo lahko zelo primerno oblačilo za modno osveščenega podjetnika ali podjetnico.
 
Rojstvo mornarske mode
 
Madame Coco Chanel ni ustvarila le modne ikone v podobi male črne obleke, ampak je uvedla v modo tudi mornarski slog. V davnih 20. letih prejšnjega stoletja je bilo to nadvse drzno, a je postalo sprejemljivo zaradi njene razvpite afere z westminstrskim vojvodo, ki je bil velik jadralni navdušenec. Opazovala je mornarska oblačila in jih pri svojem oblačenju in kreiranju začela posnemati – vse do ribiških čevljev z ravnim podplatom. Njen slog je hitro osvojil ženske, ki so želele delovati bolj samostojno. Med drugimi je navdušil Katharine Hepburn, pomembno igralko tistega časa.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *