Počitnice

Avtor: Mojca Naglič | Objava: 06.06.2012

Poletni počitniški čas je pred vrati. Z njim pa tudi odločitev, kje in kako bomo dopust preživeli. Za lažjo odločitev smo zbrali nekaj zanimivih možnosti.



Kam pa kam, junija?
 
Junij že zaznamuje kolektivno hrepenenje po bližajočem dopustu. Horizontalno, vertikalno, spinalno - baterije lahko polnite doma ali pa jo mahnete novim dogodivščinam naproti.
 
Evropsko prvenstvo v nogometu 2012
 
Letos že trinajsto Evropsko prvenstvo v nogometu 2012 bo gotovo ena izmed najbolj obiskanih destinacij letošnjega poletja, ne samo nogometnih navdušencev, ampak tudi drugih radovednežev. Med 8. junijem in 1. julijem bo v poljskih mestih Varšava, Poznan, Gdansk in Wroclaw ter ukrajinskih mestih Kijev, Doneck, Harkov in Lvov, zagotovo veliko več turistov kot v enakem času prejšnja leta. Na spletnih straneh je bilo zadnje dni moč kupiti drage vstopnice za ogled katere od tekem; cene so precej različne, v razponu od dvainpolkratne do osemkratne prvotne vrednosti. Na tekme bodo vozili tudi avtobusi nekaterih domačih in tujih turističnih agencij.
 
Zabaviščni parki za male in velike otroke
 
Aqualandia, Disneyland, Evropa Park, Gardaland, Legoland, Mirabilandia, Movieland, Park dinozavrov ali Zoo Safari. Odlična zabava za ljubitelje adrenalina, zabavnih doživetij, razburljivih spustov po vodi, vrtinčenja v zraku in raziskovanja pravljičnega sveta. Predaleč in predrago? Le nekaj kilometrov od vas je morda pustolovski park Postojna, Bled ali Betnava, v Mariboru pa še adrenalinski park na Pohorju, na zahodu Slovenije pa tudi v Bohinju ali na Ljubelju. Športni duh, strast, užitek. Zabava za samotarje, družine in skupine prijateljev.
 
Golf – zabava in sprostitev

Med slovenskimi golf igrišči se najpogosteje pojavljajo Otočec, Arboretum, Zlati grič, Bled, Moravci, Olimje, Lipica, Mokrice in Trnovo. Ljubitelji in redni člani ste že izbrali svoje najljubše igrišče, imate letne karte in hodite na turnirje; samo v Arboretumu jih bo junija kar 12. Bi radi preizkusili kaj novega? Le nekaj kilometrov čez mejo na Madžarskem vabi v bližino mesta Bük mednarodno priznano igrišče za golf Championship z osemnajstimi luknjami. Njegova posebnost je sedem magičnih jezer.
             
Štirje vrhunski junijski festivali v Sloveniji

Festival Lent že 20 let konec junija zapelje Maribor v multikulturno umetniško dogodivščino. Letos se bo od 22. junija do 7. julija na različnih prizoriščih zvrstilo več kot 1.200 prireditev. Eden od vrhuncev festivala bo nastop ameriške pevke in igralke, dobitnice nagrade Grammy, Macy Gray.
 
Rock Otočec bo letos potekal od 28. junija do 1. julija. Najstarejši slovenski rock festival ob pestri ponudbi rock glasbe odlikuje tudi veliko dodatnih aktivnosti, ki potekajo na različnih lokacijah ob Krki: »stand-up« komedije, razne delavnice, športne in družabne igre v vodi, zraku in v najbolj znanem - blatu.
 
Festival Carniola je mednarodni multikulturni festival, ki pod svoje okrilje sprejme dogodke, kot so opera, popularni koncerti, klasična glasba, folklora, otroški program in ulično gledališče. S pestrim programom festival že deveto leto na svoja prizorišča privablja širok krog obiskovalcev. Vabljeni v Kranj od 8. do 30. junija.
 
31. Festival idrijske čipke, od 15. do 17. junija, bo letos v znamenju čudovitega nakita iz čipk. Privoščite si obisk na mednarodni etnološki, gospodarski, kulturni, izobraževalni in zabavni prireditvi v Idriji kot uvod v poletne dni. Festivalski dogodki se odvijajo na različnih lokacijah v Idriji. 

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *