Praskalniki za mačke

Avtor: | Objava: 08.03.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 1.000 do 5.000 evrov
Oglaševanje: internetni in časopisni oglasi, radijski oglasi, letaki, od ust do ust
Potrebna oprema: prostor za izdelovanje praskalnikov, orodje, različni materiali, računalnik, internet, telefon
Čas delovanja: skozi vse leto
Delo od doma: da
 
Dejstva
Mačke rade praskajo in če v bližini nimajo praskalnika, se bodo s svojimi kremplji lotile vašega kavča, preproge, fotelja ali tapet. Pohištvo bo varno, če bo mucek imel na voljo drugo mesto za brušenje krempljev. Izdelovanje praskalnikov ni pretirano zahtevno, potrebujete le pravo orodje in nekaj spretnosti, različnega materiala in nekaj znanja o tem, kaj imajo mačke rade. Če imate možnost, poskusite v svoj posel vnesti čim več razgradljivih materialov. S tem boste naredili všečno marketinško potezo in hkrati pripomogli k ohranjanju narave.
 
Trg
Priljubljenost mačk iz leta v leto raste tudi v Sloveniji, kjer imamo že veliko število registriranih pasemskih mačk, še več pa je domačih mačjih kosmatink brez žlahtnega porekla. Pravi ljubitelji znajo zanje dobro poskrbeti in jim ponuditi vse, kar potrebujejo za dostojno, spoštljivo in nemalokrat precej razvajeno življenje. Praskalnike lahko ponudite tudi mačjim pasemskim klubom, felinološkemu društvu, trgovinam za živali, veterinarskim klinikam in zavetiščem za živali. Nikakor pa ne smete manjkati na mačjih razstavah.
 
Nasvet
Preden se lotite izdelave praskalnikov, si jih nekaj oglejte, pridobite si informacije o tem, kako so narejeni, kateri materiali so najbolj priljubljeni, kakšne oblike obstajajo, nato pa se potrudite in jim dodajte še nekaj svojega. Unikatni praskalniki, ki se nekoliko razlikujejo od večine, so priljubljeni izdelki, ki so jih veseli ne le ljubitelji mačk, temveč tudi njihove kosmatinke. Ponudite take z več nadstropji, z majhnimi in velikimi luknjami, ustvarite drevo, stebre, ležalno površino, skrivališča, skratka pripravite jim igrišče, na katerem bodo lahko muce sprostile odvečno energijo.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *