Prazna vreča ne stoji pokonci

Avtor: Gašper Predanič | Objava: 08.08.2012

Pregovor, ki pravi, da kar daš notri, dobiš tudi ven, še kako velja pri uživanju hrane kot vira zadostitve potrebam telesa po energiji, vitaminih, mineralih, beljakovinah, maščobah ter tekočini.



Kakovost življenja, ali bolje rečeno zdravja, se na eni strani meri po številu preživetih ur pri ukvarjanju s športnimi aktivnostmi ter na drugi strani s pestrim izborom zdrave in kakovostne prehrane.  

Podjetništvo oziroma način podjetnikovega življenja bi lahko v določenih pogledih enačili z vrhunskimi športniki. Kajti vrhunski športniki morajo biti dobro telesno, fizično in duševno pripravljeni, da se lahko spopadajo z vsemi napori. Enako velja za podjetnike. Definicija dobrega podjetnika se ne sme meriti samo po njegovem poslovnem uspehu, temveč predvsem po tem, da na poti do poslovnega uspeha ne pozabi na svoje najbližje, svoj prosti čas, svoje zdravje in svoj način življenja.  

Da sodi kakovostna in zdrava prehrana med glavne dejavnike, ki telesu nudijo močno podporo, tega verjetno ni potrebno posebej razlagati. Vendar pa se vse prepogosto dogaja, da hitro zavijemo na pot uživanja nekvalitetne in predvsem hitre oblike prehrane, s katero pa na žalost telesu ne nudimo vsega tistega, kar potrebuje. Vzrokov, zaradi katerih se nekvalitetno prehranjujemo, je veliko: od pomanjkanja časa, volje, znanja ter tudi motivacije, s katero bi si lahko sestavili svoj način prehrane. Ko govorimo o zdravem prehranjevalnem načinu, ne smemo iti mimo vseh petih potrebnih obrokov v dnevu: zajtrka, malice, kosila, popoldanske malice ter večerje. Prav tako moramo pri tem dodati še dva do tri obroke, ki jih uživamo v času pred, med in po končani aktivnosti.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *