Prejem sklepa in možnosti pritožbe

Avtor: Sabina Žampa | Objava: 05.01.2013

Od oddaje vloge na razpis je najverjetneje minilo že nekaj mesecev. V tem obdobju se nekako že sprijaznimo, da mogoče vloga ne bo odobrena. Bomo ob prejetju sklepa veseli ali žalostni? Mogoče celo oboje.



Od oddaje vloge na razpis in morda tudi kakšnih dopolnitev je obdobje, ko pričakujemo pismo od razpisovalca. Čakamo le eno - sklep in v njem poudarjeni napis: vloga je odobrena. Največkrat do tega preteče več mesecev, kar pomeni, da se je adrenalin, ki nas je dvigoval v obdobju priprave in oddaje vloge, počasi umiril in smo postavili projekt že malo na stran.  Nekako se že ve, koliko časa bo posamezni razpisovalec potreboval za pregled vlog in posredovanje rezultatov prijaviteljem. Ko prejmete sklep, obstajata samo dve možnosti: vloga je odobrena ali vloga ni odobrena.  

Vloga je odobrena! 

Najprej seveda iskreno čestitamo. To ne pomeni zgolj, da ste prejeli nepovratna sredstva za svojo investicijo. Pomeni tudi to, da vaše podjetje s to investicijo ubira pravo pot, rastete in razvijate se na način, kot si to predstavlja Evropska unija.  

Sedaj je smiselno, da čim prej pregledate vzorec pogodbe, ki je bil priložen razpisni dokumentaciji, saj vam bo v nekaj dneh posredovana pogodba, ki jo boste morali podpisati. Vzorec pogodbe pa je dokaj podoben poznejši pravi pogodbi. Podpis pogodbe sledi dokaj hitro po prejetju pozitivnega sklepa. Mogoče najdete v vzorcu pogodbe kakšne trditve ali pogoje, s katerimi se ne strinjate ali pa morda ne veste, kaj pomenijo, kaj natančno od vas zahtevajo. Označite si jih. Ob prejemu prave pogodbe je potrebno razpisovalca povprašati o pogojih, ki vas motijo ali jih ne razumete. Preden podpišete pogodbo morate natančno vedeti, kaj vas čaka in kakšne bodo posledice, če česarkoli navedenega iz vloge ne boste realizirali. Sankcije, ki so navedene v pogodbi, je treba jemati resno in z vso odgovornostjo.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *