Prenosnik za moj posel

Avtor: Milan Simčič | Objava: 06.03.2009

Računalnik sem in tja potrebujete tudi na terenu, zato ste se odločili za nakup prenosnika. Nekaj osnovnih napotkov vam bo olajšalo izbiro.


V današnjem času večina prenosnikov ponuja bralnik prstnih odtisov, ki zagotavlja kar precejšnjo varnost pred zlorabami in nepooblaščenim vstopom v sistem. (www.fmc.si)

Nobena stvar ni idealna, niti prenosniki. Po značilnostih primerljivi namizni računalniki so cenejši od sorodnih prenosnikov. Torej zakaj potem izbrati prenosnik, saj v podjetništvu pri odločitvah za investicije največkrat prevladuje cena.
 
Prednosti prenosnikov lahko gledamo z različnih zornih kotov. Predvsem glede na način uporabe. Predstavljajmo si malega podjetnika, ki vodi enega ali nekaj frizerskih salonov. Že samo ime pove, da gre za salon, ki je največkrat stilsko lepo urejen. V tak salon se nekako ne prilega računalniško ohišje s kopico kablov, ki bolj ali manj visijo naokoli. V tak salon zagotovo bolj sodi prenosnik, ki ne zavzame veliko prostora. Seveda tak prenosnik služi tudi kot blagajna. Po končanem delu oziroma ob zaprtju salona ga preprosto pospravimo in ga vzamemo s seboj. Ker ponoči ni v salonu, ga preko noči tudi ukrasti ne morejo. Če imamo prenosnik, imamo vse informacije vedno pri roki.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *