Prevoz in hramba čolnov, jadrnic

Avtor: | Objava: 04.07.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: od 10.000 do 50.000 evrov
Možni zaslužek: odvisno od dela Prevoz manjšega plovila - manjši gliser - iz Ljubljane do slovenske obale, ki v širino ne presega 3 metrov, v višino pa ne 4 metrov, stane od 200 do 300 evrov.
Marketing: spletna stran, vizitke, letaki, oglaševanje na izbranih spletnih straneh ter v lokalnih revijah in časopisih, marketing od ust do ust …
Posebne zahteve glede izobrazbe/kompetenc: vozniško dovoljenje
Potrebna oprema: mobilni telefon, računalnik, faks
Lahko podjetje upravljate od doma: da
Je v Sloveniji že konkurenca: Je še nismo zasledili.
Čas delovanja: zlasti v sezoni (pomlad, poletje)  

D
ejstva
Prevoz in hramba malih in večjih plovil, čolnov zahtevata dobro pripravo in organizacijo že na začetku. Tu mora logistika brezhibno delovati, če želite dlje ostati na trgu. Upoštevati morate številne dejavnike, kot so lokacija vašega posla, vrsta plovil, ki jih boste prevažali, način hrambe plovil čez zimo, obvezno zavarovanje, transport in druga potrebna oprema. Za začetek posla je najenostavnejše in najcenejše, če začnete s prevozom manjših plovil, dolgih do približno 10 metrov in širokih do približno 3 metre. Za prevoz takih polovil ni dodatnih zakonskih zahtev. 

Za hrambo plovil zunaj sezone se za začetek lahko povežete z večjimi javnimi ali zasebnimi skladiščnimi centri. Po Evropi tovrstni centri zelo hitro rastejo, v njih pa lahko skladiščite, karkoli želite.  

Trg
Vaše stranke bodo lahko vsi lastniki večjih ali manjših plovil. In kot kažejo razmere na trgu, je teh čedalje več, saj se z dvigom življenjskega standarda družbe veča tudi delež tistih, ki si za konjiček lahko kupijo manjši ali večji čoln, ne želijo pa se ukvarjati z logističnim problemom hrambe in prevoza plovila do morja. Za to pa so pripravljeni plačati. 

Nasvet
Posel lahko v celoti vežete na zunanje izvajalce, od prevozov do hrambe, svoje delo pa osredotočite zgolj na prodajo in marketing vaše storitve.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *