Pridelovanje zelišč

Avtor: | Objava: 09.01.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: Od 2000 do 10.000 evrov
Marketing: Vizitke, spletna stran, marketing od ust do ust, spletna stran …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Poznavanje zelišč in njihove vzgoje
Potrebna oprema: Vrt, njiva, semena, orodje za obdelavo zelišč; če živite v mrzlem okolju, boste morda investirali tudi v toplo gredo.
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto
 
Dejstva
Če uživate v proučevanju zelišč in njihovih učinkovin, potem bo verjetno vzgoja zelišč pravi posel za vas. Zelišča so v današnjem času zelo priljubljena. Ljudje jih čedalje raje uporabljajo za različne namene: od zdravilnih zelišč, kuhinjskih zelišč, zeliščnih čajev, zeliščnih kopeli, sveč, v aromaterapiji.
 
S pridelavo zelišč lahko stopite na vse bolj priljubljen trg organsko pridelanih živil. Če se seveda odločite za biološko pridelavo.
 
Posel lahko začnete od doma kot popoldansko dejavnost. Primeren pa je za vse, ki ste radi v stiku z naravo.
 
Trg
Vaše stranke so lahko veletrgovci, maloprodajne trgovine, restavracije, posamezniki, prodajate lahko tudi obrtnikom ali večjim podjetjem, ki izdelujejo zeliščne izdelke (mila, olja, kis, svečke …). Tudi sami lahko prodajate zeliščne kise, mila, olja …
 
Nasvet
Redno spremljajte, katera zelišča so moderna in katera bodo moderna v prihodnosti. Tako kot za vse na trgu tudi tukaj velja »čredni nagon«. Udeležujte se izobraževanj in spremljajte literaturo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *