Prinašalec smeha

Avtor: | Objava: 05.09.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 2500 evrov
Potrebna oprema: ozvočenje, primerna oblačila, lasulje, barve za poslikavo obraza, pripomočki za izvajanje programa (baloni, kolesa, motorji, žoge, steklenice, piščali …), telefon, internet in računalnik
Marketing: lokalni časopis, letaki, oglasne table, od ust do ust, radijski oglasi, spletne strani
Posebne zahteve: dobre psihofizične lastnosti, poznavanje in obvladovanje različnih trikov, komunikativnost, organizacijske sposobnosti in profesionalnost pri delu
Popoldansko delo: da
Delo od doma: da
Čas delovanja: skozi vse leto 

Dejstva
Ste kdaj pomislili, da bi bili vi tisti, ki bi skrbeli za ves čas nasmejan obraz mladih in starih? Postanite klovn in začnite z odličnim poslom, ki bo vam prinašal denar, drugim pa dobro voljo. Saj veste, kaj pravijo – smeh je pol zdravja! Dober klovn pozna svoje psihofizične sposobnosti, je izjemno družaben in v ničemer ne pretirava, prav tako uspeh prinaša dodatno znanje iz glasbe, plesa, pantomime, igre, brez naučenih ročnih spretnosti pa tudi ne gre … Nekateri obvladajo tudi čarovniške oziroma rokohitrske trike, ki jih ljudje vedno radi gledajo. Če ta znanja imate ali jih lahko osvojite, se morate naučiti samo še različnih slogov oblačenja ter spreminjanja maske, s katerimi boste imeli možnost hitro spreminjati svojo zunanjo podobo.  

Trg
Potencialnih strank je precej, saj boste na trgu zaželeni v vseh letnih časih, mnogi ljudje pa so pripravljeni plačati kar zajeten kupček denarja, da bi nekdo na ustnice priklical nasmeh in s svojimi vragolijami, cirkuškimi veščinami in umetnostjo pregnal žalosten, dolgočasen, turoben ali siv dan, ali morda le še dodatno popestril že tako radostne dogodke, kot so rojstni dnevi, obletnice … Nastopate lahko tudi na sejmih, karnevalih, družabnih srečanjih, poslovnih dogodkih in ob drugih priložnostih. Svoj posel razširite še z nastopom v cirkuških programih ali postanite komik v različnih zabavno-umetniških zvrsteh.

Nasvet
Če želite nastop še popestriti, v svoj program vključite še kakšnega klovna, s katerim natančno premislita o skupnih točkah in njihovi izvedbi. Poleg nastopov ponudite strankam dodatne storitve, kot so poslikave obraza, naučite jih čarati, pripovedujte jim vice, pred tem pa preizkusite, v čem ste najboljši. Ustvarite lastno nišo in jo tržite, medtem pa pridno vadite in izboljšujte nastope. Ves čas spreminjajte točke, saj nočete, da bi za isto občinstvo nastopili že drugič z enako točko. Ko boste priznani in cenjeni, ponudite izobraževanja in mentorstva vsem tistim, ki bi radi postali klovn ter si na takšen način in z razširjeno poslovno dejavnostjo prislužite nekaj dodatnega denarja.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *