Prodaja pinjat

Avtor: Petra Mauer | Objava: 14.05.2013


Začetni stroški: pod 1500 evrov

Potrebni material: balon, vrvice, časopisni papir, voda, moka, škarje, posoda, barvni krep papir, lepilo in stvari, s katerimi boste igračo napolnili (bomboni, čokolade, igrače )

Marketing: internetne strani, bodite prisotni na otroških sejmih, zabavah, oglašujte v časopisih, od ust do ust 

Delo od doma: da

Čas delovanja: vse leto

Konkurenca: da

 

Dejstva

Pinjata naj bi izvirala iz Mehike, dandanes pa jo poznajo skorajda povsod po svetu. Votle, barvaste igrače različnih oblik, narejene iz lomljivih materialov, kot so glina, slama, papir in podobno, skrivajo v sebi različna presenečenja. Namenjene so najmlajšim, saj so pripravljene za to, da jih ti razbijejo, raztrgajo in dobijo bombone, čokoladice, balone ali igrače, ki se skrivajo v njih. Običajno je izdelek navezan na vrvico, ki jo privežemo na drevesno vejo ali na strop med različnimi otroškimi praznovanji, naloga otrok pa je, da jo z zavezanimi očmi skušajo sklatiti na tla in priti do vsebine.

 

Trg

Otroci so polni energije, v njih tlita radovednost in želja po zabavi. Vaših storitev se bodo posluževali organizatorji zabav, sosedje, znanci, in vsi tisti, ki bi radi pričarali odlično vzdušje na pikniku, rojstnodnevnem praznovanju ali kakšnem drugem dogodku, ki popestri vsakdanjo monotonost.

 

Nasvet

Pri izdelovanju pinjat se osredotočite na oblike, ki jih imajo otroci najraje. Izdelajte priljubljene risane junake, avtomobile, konjičke, žoge in podobno. Nekaj jih imejte ves čas na ogled, da bodo vaše stranke vedele, kaj jim sploh lahko ponudite. Izdelajte katalog izdelkov, v katerih naj bodo fotografije vaših pinjat, in zraven pripišite cene, obvezno dodajte še vaš kontakt in informacijo, da jih izdelujete tudi po naročilu. Oglašujte se v bližini šol, v otroških trgovinah, zabaviščnih parkih itn.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *