Prodajalna rabljenih oblek za otroke

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.04.2003



Odpreti trgovino z rabljenimi otroškimi oblekami, kjer lahko poleg oblek prodajate tudi rabljene igračke, vozičke, posteljice, stajice in druge otroške izdelke? Zakaj pa ne! Na to so prve pomislile podjetne in varčne ženske, ki pazijo na to, kako porabljajo denar (tako svojega kot tujega). Ideja se je rodila prav iz izkušenj, ki so jih imele kot mame s ponovno uporabo oblekic prvega, drugega, tretjega … otroka in s podarjenimi vozički od sorodnikov različnih kolen.

Ko otroci odrasejo, omare, kleti in kašče ostanejo polne oblek in igrač, ki jih nihče ne uporablja več. Lahko da so te stvari še zelo dobro ohranjene, nove otroške obleke in izdelki pa stanejo toliko kot za odrasle, pa še več se jih porabi, saj otroci z rastjo potrebujejo vedno nova oblačila in igrače. To pa lahko zelo obremeni družinski proračun. Rešitev: “reciklirati” rabljene oblekice in zraven zaslužiti.

Ali obstaja trg? Otroci se nenehno rojevajo, izdelki zanje pa so vse dražji, zakaj torej ne bi omogočili tudi otrokom družin z nižjim standardom, da so lepo oblečeni. Vsi si ne morejo privoščiti vrtoglavo dragih novih otroških izdelkov. Nekatere podobne trgovine v Italiji so se opremile tudi z delom za igranje, kjer se lahko otroci kratkočasijo, medtem ko jim mame obnavljajo garderobo.
Pri vsem tem je seveda treba poskrbeti za promocijo, za kar lahko uporabite tudi letake v bližini vrtcev, jaslic, šol, zdravstvenih domov.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *