Promocija ženskega podjetništva z Equal VESNO

Avtor: Lidija Vinkovič | Objava: 06.07.2006

Projekt, ki ga delno sofinancira Evropska unija, si med drugim prizadeva za odpravo spolnega razlikovanja na trgu delovne sile.



V Sloveniji se ženske kljub ustreznemu pravnemu okviru in zakonodaji redkeje vključujejo v podjetništvo kot moški. Razlogov za takšno stanje je kar nekaj, med poglavitne pa gotovo sodijo globoko ukoreninjene tradicionalne predstave, norme in vrednote, ki ženskam preprečujejo polno vključitev na določena področja družbeno-ekonomskega življenja. S preseganjem teh ovir se od oktobra 2004 ukvarja program Equal VESNA, ki je v tem času že dosegel vidne uspehe.
 
Cilj: Odprava neenakosti na trgu dela 

»Naš cilj je opozoriti na neenakosti na trgu dela, ki jih doživljajo ženske, poiskati možne rešitve in oblikovati predloge ukrepov kot del aktivne politike zaposlovanja, hkrati pa opozoriti tudi na neustrezno vključevanje ženskega ekonomskega potenciala v našem gospodarskem in družbenem življenju,« pravi Marta Turk, direktorica Zavoda za razvoj družinskega in ženskega podjetništva META, ki je idejni nosilec in koordinator projekta. Izvajanje aktivnosti projekta delno (80 odstotkov) sofinancira Evropska unija, 20 odstotkov pa Slovenija, obseg aktivnosti pa je zaradi potreb v okolju občutno širši, zato je veliko prostovoljnega dela.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *