Prostor za glasbene skupine

Avtor: | Objava: 08.06.2012


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 5000 evrov dalje
Marketing: letaki, lokalni časopisi, internet, radio, od ust do ust
Potrebna oprema: urejen in čist prostor z akustično in zvočno izolacijo, mikrofoni, zvočniki, mešalna miza …
Podjetje lahko upravljate od doma: da
Popoldansko delo: da
Konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto 

Dejstva
Prostorov, prilagojenih za vadbo glasbenih skupin, ni v izobilju. Toda konkurenca vendarle obstaja, zato se morate potruditi, da boste izstopili iz povprečja. Svetujemo, da olepšate prostor z drobnimi detajli, popleskate stene in strope ter pričarate atmosfero, v kateri bo lahko ustvarjati in vaditi. Spodbudite ustvarjalnost, poskrbite, da se bodo glasbeniki med štirimi stenami počutili sproščeno, domače in udobno. Če želite še več zaslužka, kupite sodobno tehnologijo za snemanje, obdelavo slike, mešalno mizo, računalnike z ustrezno programsko opremo, slušalkami, mikrofoni … ter garažo spremenite v čisto pravi studio. Za večjo prepoznavnost se poučite o marketinških strategijah ter začnite aktivno tržiti svojo storitev.

Trg
Glasbene skupine imajo nemalokrat težave pri iskanju prostora, v katerem bi lahko nemoteno vadile. Zakaj jim tega ne bi omogočili vi? Pospravite in očistite garažo, jo akustično in zvočno izolirajte ter dajte v najem glasbenikom, pevcem, glasbenim producentom in igralcem, ki bi se radi izpopolnjevali, nadgrajevali ter utrjevali svoje znanje.  

Nasvet
Določite, za koliko časa bodo stranke imele možnost prostor najeti – boste računali na uro, na dan, teden ali mesec. Če imate doma premajhen prostor, kupite večjega, morda v kakšni industrijski zgradbi, tudi tam pa poskrbite za ublažitev preglasnih tonov. S tem se boste izognili težavam, na katere bi sicer lahko naleteli zaradi stanovalcev v bližnji okolici. Večji prostor, ki naj bo klimatiziran, pregradite na dva ali tri manjše ter tako omogočite istočasno igranje več glasbenim skupinam ali pevcem. Vsekakor si boste stranke pridobili tudi z urejenimi parkirnimi prostori v neposredni bližini. 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *