Prvi budistični tempelj v Sloveniji

Avtor: | Objava: 30.03.2007

Budizem je v razvitem svetu ena najhitreje rastočih religij; morda tudi zato, ker ponuja odgovore in metode za vsakdanje potrebe sodobnega človeka.



Od leta 2002 mednarodna Budistična kongregacija Dharmaling deluje v Sloveniji, in število budistov hitro narašča (doslej je več kot 500 Slovencev formalno vstopilo v budizem). Lama Shenphen Rinpoče, priznan in kvalificiran učitelj, je predstojnik Kongregacije in je leta 2004 tudi dobil slovensko državljanstvo. Dharmaling organizira redna učenja in meditacije, seminarje in meditativne umike, Rinpoče (edini Lama v Sloveniji) pa je na voljo za individualne razgovore, svetovanje, zdravljenje, obiskovanje v bolnišnicah itd. Budizem torej ni več zadeva redkih navdušencev, temveč se resnično ukoreninja v naši družbi.    
 
Januarja 2007 je Dharmaling odprl prvi budistični tempelj v Sloveniji, s pomočjo prostovoljcev in donatorjev. Ta Darma center bo prostor za redni program učenj, meditacij, praks in zdravljenja. Nekaj sob je na voljo za tiste, ki bi želeli ostati na umiku, ali za obiskovalce iz tujine. To je tudi bivališče Lame.    

Vse dejavnosti Dharmaling so neprofitne, učenja in meditacije so brez vstopnine, aktivnosti pa se odvijajo na osnovi prostovoljnih prispevkov.  

Od letos dalje nova davčna zakonodaja omogoča, da lahko namenite 0,5% svoje dohodnine za podporo skupnosti po svoji izbiri. Na dnu zadnje (šeste) strani »Napovedi za odmero dohodnine za leto 2006« boste našli rubriko »Zahteva za namenitev dela dohodnine«. Tam lahko vpišete “Budistična kongregacija Dharmaling”, Melikova 1, Ljubljana, davčna številka: 30201144. To je odlična priložnost, da podprete aktivnosti Dharmaling brez kakršnih koli dodatnih stroškov, pomagate pri širjenju Budove Darme in pri vseh naših socio-humanitarnih dejavnostih! Prosimo, ne spreglejte te možnosti.
 
Budistična kongregacija Dharmaling
Melikova 1, 1000 Ljubljana, Slovenia 
GSM 1: 040 272 698 (francosko, angleško)
GSM 2: 040 125 512 (slovensko, angleško, italijansko)  
E-mail: office@dharmaling.si
Web: http://www.dharmaling.org 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *