Puli in pulover

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 05.10.2010

Hladni jesenski dnevi so kot nalašč za topel pulover, ki ga navadno oblečemo čez srajco ali spodnjo majico.


Armani 2010

Pulover je že leta in desetletja stalnica v skoraj vsaki garderobi, tako da mu ne posvečamo prav veliko pozornosti. Pa vendar je prijetno in pomembno oblačilo, še posebno, ko se poletje prelevi v jesen, saj se lepo nosi čez spodnjo majico ali srajco. V poslovnih krogih je to priljubljeno oblačilo marsikaterega podjetnika, saj izraža toplino in domačnost, z barvo pa poda tudi razpoloženje. Spet velja nepisani zakon, da so nevtralne in nevpadljive barve – od sive do črne in v rjavih tonih rezervirane za podjetnike. Tako naj tudi ostane, saj se sicer lahko zgodi, da bo barva tista, ki bo prevladala in zasenčila bistvo poslovnega srečanja ali sestanka.
 
Puloverji se krasno podajo h klasični poslovni obleki in kravati ter omehčajo strogost elegantne obleke, zato je to ležerno oblačilo in ni namenjeno za stroga poslovna srečanja. Obenem se lepo podajo tudi h kavbojkam, platnenim ali žametnim hlačam, ko strogost ni na dnevnem redu podjetnika.
 
Pulover je resnično praktičen. Je udoben, topel, nosi se lahko samostojno, še posebno, če je spleten iz finega in mehkega pletiva, ali pa v družbi srajce. Primeren je za poslovneža in športnika ali pomorščaka. Primeren je za potovanja ali za ležerne dneve. Velikokrat imajo klubi ali določene organizacije enake puloverje z določenim emblemom ali logotipom.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *