Rabljena danska kolesa za revne Afričane

Avtor: | Objava: 09.07.2009



Na Danskem vsako leto vržejo v smeti na tisoče koles, ker se lastnikom preprosto ne da ukvarjati s popravilom in raje kupijo novo. Zato je tukaj povsem na mestu pobuda podjetja Baisikeli, iz Köbenhavna, ki skuša usposobiti stara kolesa in jih dati revnim Afričanom ali slabše stoječim sodržavljanom. Baisikeli zbira rabljena kolesa z vse Danske in jih pošilja v Afriko, kjer tako ustvarijo delovna mesta, izobražujejo ljudi in ponujajo prevozno sredstvo.
 
Skupina ima številne projekte v Gani, Sierri Leóne in Tanzaniji, kjer domačine izobražujejo in usposabljajo na področju popravila koles. Denar za financiranje projekta dobijo iz oddajanja v najem tako popravljenih koles v Köbenhavnu. Hkrati s tem pa tudi na Danskem ustvarjajo delavna mesta za ljudi, ki so bili že več kot tri leta brezposelni.
 
Baisikeli upa, da bo lahko ponudil lokalnim afriškim mehanikom mikro posojila, da bi začeli samostojen posel, pa tudi da bi razvili pravično trgovino koles Baisikeli, ki jih bodo proizvajali v Afriki, na Danskem pa jih bodo izposojali turistom.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *