Rabljena otroška oblačila in igrače

Avtor: | Objava: 06.04.2009


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: od 10.000 do 40.000 evrov
Marketing: Vizitke, letaki, marketing od ust do ust, oglasi v izbranih revijah, lokalnih časopisih, če imate avtomobil, ga polepite …
Posebne zahteve glede izobrazbe: Poznati morate delovanje trgovine.
Potrebna oprema: Telefon, računalnik, faks, fotoaparat
Podjetje lahko upravljate od doma: Ne
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto

Dejstva
Glede na to, da časi niso ravno rožnati, se vse več ljudi, tako kot se dogaja pri avtomobilih, ozira tudi po trgovinah, ki prodajajo rabljena oblačila in izdelke. Zlasti na področju rabljenih otroških oblačil in igrač je priložnosti veliko. Otroci hitro prerastejo svoja oblačila, še hitreje pa se naveličajo svojih igrač. In prav zato se mnogi starši, zlasti pa tisti s šibkejšim finančnim položajem, vse pogosteje obračajo po trgovinah z rabljenimi otroškimi izdelki.
 
Seveda bi vsi starši svojim otrokom radi kupili le najboljše stvari, a mnogim družinski proračun tega preprosto ne dopušča, drugim pa se zdi nesmiselno kupovati obleke in igrače vrhunskih znamk, saj jih otroci prerastejo, še preden jih dobro začnejo nositi oziroma se z njimi igrati.
 
Rešitev je kupovanje v trgovinah z rabljenimi otroškimi oblačili in igračami. Cene v takih trgovinah so bistveno nižje kot sicer, koristi pa imajo vsi vključeni v verigo: tisti, ki prodajajo, tisti, ki kupujejo, in seveda tudi trgovec, ki si za funkcijo posrednika zaračuna provizijo.

Trg
Vsi starši, ki ne želijo ali ne zmorejo zapraviti gore denarja za otroška oblačila in igrače.
 
Nasvet
Oglašujte svojo dejavnost po vrtcih, šolah, v revijah za starše, na spletnih straneh, ki obravnavajo tematike za starše.
 
Pobrskajte tudi po spletu, da vidite, kako so organizirane tovrstne trgovine v tujini. Fizično trgovino pa lahko prenesete tudi na splet.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *