Razgovor za službo

Avtor: Renata Rudolf | Objava: 06.06.2012

Dober vtis, ki ga naredimo na razgovoru za novo delovno mesto, je lahko odločilnega pomena, zato se je treba nanj dobro pripraviti in se pravilno obleči.



Ni dovolj le, da vam je uspelo priti v drugi krog, zdaj vas čaka še pomembnejši del: narediti morate pravi vtis na bodočega delodajalca. Čeprav bi najprej morala za vas govoriti vaša sposobnost in vaše odlike, ki ustrezajo razpisanemu delovnemu mestu, morate vseeno posvetiti kar nekaj razmisleka obleki za prvo srečanje. Najbolje je, da si obleko z vsemi dodatki pripravite nekaj dni vnaprej ter se že prej oblečete in preverite v ogledalu, ali so vaša podoba in oblačila primerna, zlikana, snažna, čevlji v solidnem stanju in zloščeni.
 
Obleka, primerna delovnemu mestu
 
Ko se odpravljate na razgovor za službo ali novo delovno mesto, morate upoštevati več nenapisanih pravil. Najprej morate vedeti, za kakšno delovno mesto gre: ali je to pisarniško delo, vodilno mesto ali mogoče delo v bolj ustvarjalnem okolju. Pozanimajte se, kako se na podobnem delovnem mestu oblačijo – bolj sproščeno ali precej strogo formalno.
 
Za vodilno mesto se boste oblekli v klasično temno sivo ali temno modro dvo- ali trodelno obleko s svetlejšo srajco. Najboljša izbira so modri toni in kravata, ki se barvno ujema z obleko in s srajco. Dame oblecite kostim s hlačami ali krilom, ki sega do kolen ali čez, prav tako v sivih ali modrih barvnih odtenkih, zraven oblecite svetlejšo bluzo, ki bo razsvetlila obraz. Nakit naj bo klasičen in naj ga bo raje manj kot več.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *