Računalnik v spalnici

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.04.2002

Morda so prav tu vaše skrite prostorske rezerve za mirno delo.



Spalnica je miren del stanovanja, ki ves dan sameva in je resnici na ljubo slabo izkoriščena. Za zbrano delo je mir važnejši od opreme in velikosti delovnega prostora.

V spalnici, ki sploh ni velika - a je na srečo nekoliko daljša - bomo skušali urediti nemoteč in čim bolj dostopen delovni kot. Tem zahtevam najbolje odgovarja položaj ob vhodu - torej v najtemnejšem delu prostora, kar ob računalniku pomeni prednost.
Delovni kot je zelo jasno začrtan in proti spalnici strogo omejen z visoko omaro in nižjo predelno steno, ki se nadaljuje kot obloga na zidu.

Pohištvo je ne glede na zelo različne funkcije prostora poenoteno. To je omogočil program X-TRA, ki ga proizvaja Paron, d.o.o. iz Laškega. Vključuje ležišča, omarasto pohištvo, delovne in odlagalne površine in panoje z nastavki za police. Delovni stol iz plastike in kovine je cenovno ugoden - kar ne pomeni , da ni udoben, lahek zložljiv in barvno zanimiv. Prodaja ga IPH center, Dunajska 20, Ljubljana.

Tla so vedno pomembna. V tem primeru ima prednost udobje v spalnici. Mehka in topla tekstilna talna obloga je dovolj gosta in trpežna, da ji niti čiščenje v delovnem kotu ne more do živega. Prodaja jo ASTRA - tehnična trgovina, Ljubljana.

Dokončna uporabnost delovnega kota je odvisna tudi od drobne opreme, kot so: koši za smeti, stojala za knjige, papir in mape, vizitke in pošto - do posodic za pisala … Zelo široko in lepo kolekcijo iz kovinske mreže prodaja BIROCENTER, Plava laguna, Ljubljana.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *