Restavracija “na težo”

Avtor: Nives Pahor | Objava: 10.05.2003



To je restavracija, kjer ne plačate izbranih jedi z menija, temveč na kilogram hrane. Restavracije na težo so se prvič pojavile v metropolah Latinske Amerike, v trgovskih predelih mest, in takoj so dosegle pravi bum. Njihova ponudba namreč temelji na tem, da lahko stranka poskusi vso hrano po malem in plača po zmernih cenah. Tako stane na primer kosilo v restavraciji Tenda Paulista v Sao Paolu 4,2 dolarja na kilogram. Povprečje je 200 gostov dnevno, ki v povprečju pojejo 400 gramov hrane. Dnevno tako ustvarijo približno 336 dolarjev prometa, pri čemer so pijače in sladice izključene. Lastnik ocenjuje, da se dobiček giblje med 30 in 35 odstotki.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *