Risanje karikatur

Avtor: | Objava: 07.10.2011


(Big Stock Photo)

Začetni stroški: do 1000 evrov
Potrebna oprema: internet, telefon, risarsko orodje
Marketing: brošure, poslovne vizitke, oglaševanje (radio, časopisi)
Posebne zahteve: risarske spretnosti, komunikativnost, profesionalnost pri delu
Popoldansko delo: da
Konkurenca: da
Delo od doma: da
Čas delovanja: skozi vse leto
 
Trg
Unikatna darila so vse bolj cenjena, zato ne morete zgrešiti, če se podate na poslovno pot risanja karikatur. Naročila duhovitih in satiričnih risb lahko zberete od posameznikov in skupin, skratka vseh, ki bi radi razveselili svoje najdražje družinske člane, presenetili prijatelje, nasmejali svoje poslovne partnerje ali sodelavce … Darila z individualnim prizvokom zagotovo bogatijo naš vsakdan in nam narišejo nasmeh na obraz, zato se jim nihče ne bo mogel upreti.
 
Dejstva
Vsekakor morate biti risarsko nadarjeni. Ko se boste odločili svinčniku, barvicam in papirju popolnoma posvetiti, začnite z zbiranjem strank, ki bodo pripravljene vašo umetnost odkupiti. Za tiste, ki bodo v dilemi, pripravite katalog svojih risb, s katerimi jih boste  prepričali v naročilo. Prosite jih, naj vam pošljejo čim več podatkov o osebi, ki naj bi jo narisali, na primer, kakšen je njen značaj, s katerimi hobiji se ukvarja, kakšen poklic opravlja ter nekaj njenih kakovostnih fotografij. Posvetujte se s stranko ter se skupaj odločita, kaj poleg obraza želi imeti na risbi, katere barve naj prevladujejo, kako zelo naj se pretirava z izpostavljenimi lastnostmi in podobno. Karikatura namreč poudarja določene vrline, telesne ali obrazne značilnosti človeka na bolj ali manj drzen način. Mnogi radi močno pretiravajo z namenom, da pri obdarovancu dosežejo še večji učinek presenečenja.
 
Nasvet
Obraz je pomemben, kadar gre za sklepanje poslov in ohranjanje poslovnih stikov, zato mora nekdo poskrbeti, da ne bo pozabljen. Risbe zato, med drugim, ponudite podjetnikom, ki želijo s svojimi karikaturami postati še bolj prepoznavni. Strankam pojasnite, da s pojavljanjem njihovih karikatur na spletni strani podjetja, na pisemskih ovojnicah, spletnih družabnih omrežjih, blogih in podobno utrjujejo vez s poslovnimi partnerji in lažje sklepajo nove posle. Zagotovite jim, da karikatura ustvarja prijetno poslovno ozračje, sprosti napetost in pospeši komunikacijo. Odločite se tudi za risanje kratkih stripov, v katere vključite karikaturi vsaj dveh oseb, dodajte smešno vsebino oziroma besedilo ter očarajte z idejami in seveda vašimi risarskimi spretnostmi.
 
Sčasoma razširite dejavnost in poleg karikatur strankam ponudite še okvir za risbo, ki bo krasil steno njihovega domačega ali poslovnega prostora.  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *