S fotoaparatom pod vodo

Avtor: Primoz Kaučič | Objava: 12.08.2005

Janez Bregar že ob pogledu na sliko morskega konjička pozabi na vsakdanje skrbi ...



Kdo je Janez Bregar?

Je direktor podjetja DISS, ki distributira računalniško opremo. Podjetje ima 37 zaposlenih in naj bi letos prodalo za 10 milijard tolarjev izdelkov.  

Konjički:
potapljanje, smučanje, kajakaštvo, tenis, golf, fitnes. Na prvo mesto med vsemi športi postavlja podvodno fotografiranje. Potaplja se od svojega 16. leta, ko se je navdušil nad Cousteaujevimi oddajami.  

V največji ponos:
Sredi osemdesetih let je bil trikrat zapored jugoslovanski prvak v podvodni fotografiji. Tekmovalce so ocenjevali po številu kakovostnih fotografij rib, ki so jih posneli z enim filmom. Za večji dosežek si šteje tudi odpravo na Rdeče morje, kjer je posnel tisoč podvodnih fotografij. Sicer pa doma hrani več tisoč fotografij.  

Dogodek za pozabo:
Janez Bregar pravi, da je potapljanje povezano z nesrečami, in nekateri njegovi kolegi so pri tem izgubili življenje. Sam je imel srečo; njegova največja nesreča je bila, ko je stopil na morskega ježka.  

Idealen dopust:
Dva do trije tedni dopusta na Visu, Lastovu in Palagruži, ko lahko naredi nekaj sto podvodnih fotografij. Na Visu in Lastovu je fotografiral že v nekdanji Jugoslaviji, ko je bilo to zaradi prisotnosti vojske prepovedano. V Beogradu mu je uspelo dobiti posebno dovoljenje.  

Vpliv športa na podjetnika:
»Potapljanje zelo sprošča. Nasploh te že voda sama zelo sprosti. Podvodna fotografija pa je poleg tega še zelo ustvarjalna. Pri njej pozabiš na dnevne težave. Še ko po toliko letih pogledam sliko morskega konjička, mi da veselje do morja, potapljanja, kar veselje do vsega.« 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *