S svojimi kabli bi lahko obkrožili Zemljo

Avtor: Anita Ivačič | Objava: 10.07.2014

Z njihovimi vgrajenimi izdelki - lučmi in kabli vozijo BMW-ji, mercedesi, audiji, volkswagni, jaguarji in avtomobili številnih drugih priznanih blagovnih znamk. Lani so proizvedli 24,5 milijona kosov 750 različnih vrst prodajnih izdelkov iz kablaže in plastike. Letos si obetajo 10-odstotno rast in zagon serijske proizvodnje za novega francoskega kupca.


Simona Petrič: »Naš cilj je skupaj s kupci - naročniki razvijati nove in boljše tehnološke rešitve in jim ponuditi izdelke z višjo dodano vrednostjo.«

»Lani smo glede na leto 2012 beležili 20-odstotno rast. Imeli smo 12 milijonov prihodkov in okoli 400 tisoč evrov čistega dobička. Izpolnili in še malenkost presegli smo zadane poslovne cilje, tako da smo lahko glede na situacijo, vedno višjo tehnološko zahtevnost in konkurenčni boj zadovoljni,« začne direktorica Simona Petrič razpredati uspešno poslovno zgodbo družinskega podjetja Elvez iz Višnje Gore, ki ga je pred skoraj 23 leti ustanovil njen oče, 13 let direktor in zdaj prokurist Marjan Petrič.

 

Dobavitelji v avtomobilski industriji

 

Podjetje ima dva proizvodna programa: »Program kabelske konfekcije, iz katerega smo izšli, po prometu in po projektih zdaj prehiteva program plastike v razmerju 30:70. V zadnjih letih smo v program plastike tudi več investirali, ker ustvarja višjo dodano vrednost. Lani smo predelali 1300 ton plastičnega granulata. Glede na branžo z dobrimi 70 odstotki prednjači avtomobilska industrija, prisotni pa smo tudi v industriji bele tehnike in gospodinjskih aparatov. Svoje izdelke oziroma polizdelke iz plastike - trenutno delamo predvsem na svetlobni tehniki - dobavljamo kupcem, ki naše izdelke vgradijo v svoj sestavljen končni izdelek, ki ga dobavijo priznanim avtomobilskim znamkam.«

 

Elvez že skoraj od začetka poslovanja pa vse do danes uspešno sodeluje z nekaterimi dolgoletnimi poslovnimi partnerji, med katerimi so: Hella Saturnus, Letrika (prej Iskra Avtoelektrika) in Gorenje. V zadnjem obdobju sodelujejo tudi z zelo uspešnim tujim podjetjem v Sloveniji, Odelo Prebold, ki mu dobavljajo plastične in metalizirane izdelke. Prav tako delajo za svetlobno avtomobilsko industrijo. V tujini že več let sodelujejo s priznanim proizvajalcem pralno-čistilne tehnike Alfred Kärcher. Precej let sodelujejo že tudi s tujimi podjetji korporacije Hella, predvsem na področju izdelave kabelske konfekcije.

 


Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *