Samo za ženske, 2. del

Avtor: Bojana Košnik | Objava: 05.03.2010

Kakšno je pravilno sedenje in česa si pri poslovnem oblačenju ne smemo privoščiti.


Vsaka ženska bi morala vsaj malo pozornosti nameniti sedenju in drži nog. Pozornost še zlasti ni odveč, če nosimo samostoječe nogavice in kratko krilo. (BigStockPhoto)

Vsaka ženska bi morala vsaj malo pozornosti nameniti sedenju in drži nog. Pozornost še zlasti ni odveč, če nosite samostoječe nogavice in kratko krilo ali pa hlače s kratkimi samostoječimi najlonskimi nogavičkami.
 
Držati se morate tako, da je vaša hrbtenica pokončna, ne smete biti zvite kot violinski ključi, tudi ramena imejte vzravnana.

Sedite lahko tako, da so noge, stopala trdo uprte ob tla, kolena držite skupaj, tako da se dotikajo in med njimi ni nič praznega prostora. Stopala so razmaknjena le za nekaj centimetrov. Noge so nagnjene oziroma spodnesene na levo ali desno, tako kot vam bolj ustreza, kolena pa morajo ves čas ostati skupaj. Tak način sedenja je zelo eleganten, zahteva pa malo več discipline, navadno najprej popustite pri kolenih.

Druga možnost je, da imate koleno ene noge položeno prek kolena druge noge. Spodnji del noge, tiste, ki je položena čez koleno, je v celoti naslonjen na spodnji del druge, spodnje noge.
 
Sedite lahko tudi tako, da imate kolena stisnjena skupaj, gleženj ene noge pa je položen z zanje strani na gleženj druge noge, pri čemer ves čas pazite na kolena. Noge lahko malce nagnete na levo ali desno stran.
 
Seveda pa ostaja še klasično sedenje, stopala trdno uprta v tla, kolena stisnjena skupaj, nog pa ne nagnete ne levo ali desno, temveč ostanejo zravnane.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *