Servis koles

Avtor: Petra Mauer | Objava: 10.07.2014


Začetni stroški: od 2000 do 8000 evrov

Oglaševanje: od ust do ust, na lokalnih radijskih postajah, letaki, poslovne vizitke, brošure in internetna stran, sodelovanje na športnih prireditvah, sejmih, polepite si vaš avtomobil in kolo z vašim logotipom in kontaktnimi podatki 

Potrebna orodja: različni imbus ključi, žlice za pnevmatike, verige, črpalka za pnevmatike z manometrom, izvijači, raglja, žice, nastavljive klešče, stojalo za kolesa, delovne rokavice 

Delo od doma: da

Konkurenca: da

 

Dejstva

Podatki neke statistike kažejo, da je na leto na svetu izdelanih več koles kot avtomobilov. Kolesa je lahko vzdrževati, uporabljati, pa še cenejša so kot jekleni konjički, prav tako ne onesnažujejo okolja. Dokler se bodo ljudje zavedali vseh naštetih prednosti koles, jih bodo kupovali, kar pa pomeni, da bodo tudi potrebovali nekoga, ki jih bo znal popravljati. Posel je enostaven, ne zahteva veliko in dragega orodja in naprav, niti ne velikega delovnega prostora, seveda pa morate imeti dovolj znanja. Prosite za pomoč koga, ki se s tem že ukvarja, pomagajte si z literaturo (knjigami, internet) in vadite. Poskusite razstaviti in ponovno sestaviti vaše ali kakšno staro kolo ter si pridobite čim več izkušenj.

 

Trg

Vsako leto je vse več ljudi, ki se vozijo s kolesi, delovni čas je fleksibilen, znanje, ki ga potrebujete, je mogoče precej hitro osvojiti in še bi lahko naštevali. Ne glede na to, ali gre le za menjavo verige ali popravilo predrte gume, bodo stranke pri vas našle rešitev. Povežite se s kolesarskimi klubi, športnimi društvi, predstavite se na kolesarskih maratonih in si zagotovite čim večje število strank.

 

Nasvet

Priskrbite si nekaj rabljenih koles, ki jih boste lahko razstavili in uporabili za rezervne dele, saj so ti cenejši. Preden se lotite popravila, dobro prisluhnite lastniku, ki vam bo opisoval težavo. To vam lahko prihrani precej časa in tudi denarja. Preden kolo oddate lastniku, ga celega preglejte in mu svetujte, kaj bi bilo še priporočljivo popraviti, da bo vožnja čim bolj varna in udobna.

 

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *