Sezidajte si opremo za delovno sobo

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 12.01.2004

Denar ni vse - zlasti za tiste, ki si upajo biti drugačni, izvirni in igrivi. Seveda govorimo o opremi, ki je improvizirana, začasna in ne sodi med tisto, ki ji čas ne more do živega.



Vsako opremljanje je pravzaprav zidanje iz izbranih pohištvenih elementov, od najcenejših do tistih iz najvišjega kakovostnega razreda. Naše zidanje opreme pa je to pot dobesedno - iz fasadne, bele, silikatne opeke. Zidaki seveda niso dovolj. Enako pomembne so tudi police oziroma plošče, ki so širše od zidaka (približno 35 cm). 
Tlorisna zasnova delovnega prostora predvideva dva zidana regala - višjega ob steni in nižjega (70 cm), ki je nanj pravokoten in sega v sredino prostora. Prav tega potrebujemo zato, da ga premostimo z zelo dolgo delovno ploščo, ki je z zidanimi stebri podprta tudi na skrajnih koncih.  

Miza je tako namenjena dvema uporabnikoma, saj regal pod njo jasno razmejuje enakovredni polovici prostora. 

K tej dvojnosti sodita tudi dve enaki pločevinasti viseči svetilki in seveda dva delovna stola (na primer prikazani tip Dublin 2, ki ga prodaja salon Duka, Dunajska 63, Ljubljana). Njihov je tudi ličen koš za smeti (tip 107 cr). 
Hladna opeka, sive police in kovinski dodatki nujno zahtevajo izdatno barvno podporo. Tako smo steno za regalom pogumno pobarvali oranžno. Sledimo ji z barvno triado (oranžna, lila, zelena). Zelena talna obloga je kot travna površina, za prisotnost vijoličaste pa poskrbi tekstil na delovnih stolih in v rolojih, ki zapirajo vrsto klasičnih lesenih polic ob drugi daljši steni.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *