Si predstavljate moške, ki delajo v krilu?

Avtor: | Objava: 11.06.2007



Ni vam treba biti Škot, da lahko nosite škotski kilt, pravi Steven Villegas, trgovec s tekstilom iz Seattla. Villegas je namreč patentiral udobno alternativo za delavske moške hlače. To je krilo, ki sega do kolen s številnimi priročnimi žepki za odlaganje orodja. Čeprav se sliši smešno, jih je do konca leta 2006 prodal že več kot 15 tisoč in imel več kot dva milijona prometa. V Združenih državah Amerike je res vse mogoče. Utilikilts, tako je poimenoval blagovno znamko moških krilc, ponuja osem modelov v 15 barvah. 

Villegas je to moškim uporabnikom prijazno modo izumil že leta 1999, ko je poskušal narediti oblačilo, ki bi ga lahko uporabljali za različna dela okoli hiše. Hotel je oblačilo z naravnim prezračevanjem, ki bi mu omogočalo, da polni žepe ali drži orodje brez sunkovitih in nepotrebnih gibov. Ker ni dobil nobenega lokalnega krojača, ki bi mu naredil tak delovni kilt, si je kupil šivalni stroj in sam naredil »prototip« oblačila. Nekaj tednov pozneje je krilo oblekel, ko je odšel v lokalni klub, kjer ga je za šalo hotel imeti tudi neki debelušasti bahač. Tako se je rodila blagovna znamka in podjetje Utilikilts.  

Za trženje ni potreboval posebnih sredstev, saj so najboljša promocija zadovoljne stranke, ki z navdušenjem nosijo njegove stvaritve. Tako je že prvo leto poslovanja (2001) prodal 750 kosov oblačil, drugo leto pa že pet tisoč. Od januarja letos je svoja krila začel prodajati tudi drugim trgovcem na drobno. Cene za kilt se gibljejo od 99 do 700 dolarjev, odvisno od modela in materiala.  

Več: www.utilikilts.com, www.nytimes.com
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *