Sladke male krpice ....

Avtor: Lidia Pavlin | Objava: 10.07.2003

V naslednjih mesecih bosta tudi večno zaposlena podjetnik in podjetnica poiskala osvežitev ob vodi, ob reki, jezeru, bazenu ali morju. In četudi sta zaprisežena nudista, bosta potrebovala tisto osnovno krpico (ali dve) blaga, v kateri bosta prišla do plaže ...



Hlačke slip ali boksarice za moške

Moški, ki se tudi sicer oblačijo bolj klasično, bodo verjetno izbrali hlačke slip. Te so običajno enobarvne ali črtaste in različno visokih izrezov na bokih. Še vedno so moderne malo daljše kopalke, pravzaprav kratke hlače, podložene z mrežo in iz materialov, ki se izredno hitro sušijo. Radi jih nosijo mlajši fantje, pa tudi vsi, ki aktivno preživljajo počitnice (na deski, mivki, ali kako drugače ....). Lahko so enobarvne, s karo, črtastimi ali celo rožnatimi vzorci. Podajo se tudi že rahlo zaobljenim trebuščkom. Tisti moški, ki najbolj sledijo trendom, pa bodo letos izbrali elastične »boksarice«. S pravimi kopalkami, z brisačo prek rame in s šopom dnevnih časopisov pod pazduho je naš podjetnik pripravljen na boj za svoj prostor v senci borovcev.

Prvo merilo pri ženskah: postava

Pri ženskah je zgodba popolnoma drugačna. S kopalkami zakrivajo pomanjkljivosti in razkrivajo čare. Kopalke jim zavzamejo dobršen del potovalne torbe, in vendar k zbirki vsako leto dodajo še kakšne nove.

Izbira kopalk je tako pestra, da na oddelku s kopalkami lahko samo vzdihujemo. Vseh pač ne moremo imeti. Prvi kriterij za izbiro je postava. Za močnejše postave so primernejše enodelne kopalke v temnih barvah, ki postavo optično zožijo. Enako velja za pravilno izbrane črte (navpične, nikakor ne vodoravne!). Močnejšim ženskam tudi ne pristojijo veliki vzorci na kopalkah. Lahko pa si omislijo kopalke, ki oblikujejo postavo. Slednje so narejene iz močnejšega materiala, ki stisne trebuh in zadnjico.

Tiste, ki nimajo težav z odvečnimi kilogrami, naj si privoščijo čim manjši bikini, bodisi s klasičnimi bodisi s tanga hlačkami. Variacij na temo je nešteto. Mehki nedrčki, nedrčki s kostjo, enobarvne, rožaste, tigraste, črtaste... In spet ne pozabimo, da lahko s kopalkami oblikujemo postavo. Dobro podložen nedrček lahko naredi najglobljo jamico na svetu tudi tam, kjer ni veliko »naravnega materiala«!

... in kar še sodi zraven

Kopalna moda pa že nekaj let niso le kopalke. Zraven sodijo kratka krilca in široke rute, v katere se lahko zavijemo. Pa oblekice iz enakih materialov kot kopalke. Včasih tudi majice in hlače. Potem pa še sandali ali še posebej moderne japonke, sladki cekarčki in klobučki, pa seveda obvezna očala. Voila – tudi podjetnica je pripravljena za plažo! (Podjetnik je medtem že prebral dnevne časopise in bodisi dremucka ali bere ... kaj drugega kot Podjetnika!).

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *