Smo za mestne kavboje!

Avtor: Lidia Pavlin | Objava: 10.10.2003

Jesen in za njo prihajajoča zima prinašata nekaj nove drznosti v moško oblačenje. Te je manj pri klasičnih oblekah in nekoliko več pri oblačenju v prostem času.



Moške obleke

Barve moških oblek so standardne: črna, temnomodra, vsi odtenki sive, rjava. Posebej lepe in moderne so obleke z diskretnimi črtami. Karo vzorec je premočan, da bi ga nosili na obleki, je pa lepo videti na suknjiču, ki ga kombiniramo z enobarvnimi hlačami. Tu in tam boste našli obleko z dvorednim zapenjanjem; še vedno prevladujejo obleke z enorednim zapenjanjem, ki pa se ne začne pod vratom, temveč nekje pri prsih. Vračajo se tudi tridelne obleke, pri čemer je lahko telovnik v vzorcu obleke ali pa v drugi, nevtralni barvi. In novost, ki je že lani trkala na vrata: obleke iz rebrastega žameta! Te so absolutno zapoved: v bež, rjavi, sivi ali črni barvi.  

Kaj pa pod obleko?

Čas enoličnih belih srajc je že zdavnaj mimo! Črtaste, karirarste srajce, kombinirane s prav tako črtastimi kravatami; srajce v barvah; puliji vseh barv … Če se že odločate za belo srajco, jo odpnite in kombinirajte s svilenim šalom - zelo elegantno! In še dolžina: rokavi srajc in pulijev naj bodo vedno vsaj za prst daljši od rokavov suknjičev.  
 
Modni dodatki
 
Pika na i so barvno usklajeni čevlji, pas, poslovna torba, lepa zapestna ura, klobuk, kapa, šal, očala.  

Zapeljivi mestni kavboji

V prostem času, pa tudi v službi, bomo letos srečevali moške v usnju in krznu, v kavbojkah in pleteninah, v kavbojskih škornjih, z nekaj dni staro brado, prave mestne kavboje. Nič drugega nam ne preostane, kot da se pustimo zapeljati!  

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *