Sobni zaslon na kolesih

Avtor: Marija Andoljšek | Objava: 10.05.2003

Mini pisarna v dnevni sobi lahko postane njen najatraktivnejši del - če jo zapiramo z zanimivim »potujočim zaslonom«, ki barvno in grafično poživlja ves ambient.



Mladostna, enostavna, pretežno mobilna oprema odlično sprejema drznejše rešitve, kot je ta oranžna kulisa, ki zastira delovni kot v poljubni legi.

Pleten stol je univerzalen, saj sodi tako k delovni mizi kot tudi k razširjeni sedežni skupini za počitek. Rezervni stoli namreč niso prostorska težava, saj jih zlagamo drug vrh drugega. (Stol Alchemilla, Orion intertrade, Ljubljana)

Zaslon na štirih kolesih je stabilen in zelo mobilen v vse smeri.
(Prikazana kolesa za pohištvo prodaja Bauhaus, Ljubljana).

Delovna miza in zlasti izvlečena tipkovnica izstopata iz linije drugih elementov, a le za toliko, kolikor je globina mobilnega »pokrova«. V njem je ena polica, ki je nameščena višje od monitorja. Zaslon ni le pregrada med delom in počitkom, temveč tudi dobro zastira monitor pred sončno svetlobo.

Poslovanje z računalnikom je nadomestilo kupe papirja in omogočilo delo na domu. Skrčilo je delovni prostor na minimum, ki zato zlahka in najpogosteje najde svoje mesto v dnevni sobi. Sami se odločamo, ali bo tak delovni kot nujno zlo ali prav nasprotno - atrakcija prostora.

Prostornost je stvar opreme. Dobrih 10 kvadratnih metrov je vse prej kot razkošje, pa vendar jih zajeten program ne utesnjuje. Vse shranjevalno pohištvo je ob eni steni. Kompozicija vključuje tudi delovni kot.

Mobilen in raztegljiv dvosed je bistvo sedežne skupine, ki jo dopolnjujejo še blazine in pleteni stoli.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *