Specializirana kadrovska agencija

Avtor: | Objava: 06.05.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: od 15.000 do 40.000 evrov
Možni zaslužek: od 50.000 evrov na leto dalje (odvisno od števila ljudi, ki jih dajete v najem)
Oglaševanje: spletna stran, direktna pošta, lobiranje v podjetniških združenjih, marketing od ust do ust
Posebne zahteve glede izobrazbe, kompetenc: ključna sta dobra mreža poznanstev in dobro poznavanje stroke, v kateri delate; organizacijske sposobnosti
Potrebna oprema: računalnik, telefon, tiskalnik, faks
Je mogoče delati od doma: da
Najem dodatne delovne sile: ne
Je v Sloveniji že konkurenca: da
Čas delovanja: vse leto  
 
Dejstva
Majhna agencija, ki ponuja delavce v najem, ne more konkurirati velikim. Priporočljivo je, da usmerite svoj trud v majhno tržno nišo in ponudite delavce s posebnimi znanji in kompetencami, ki jih ni lahko najti in s katerimi se tudi večje agencije ne ukvarjajo. Povežite se s strokovnjaki na področju, na katerem se najbolj spoznate in začnite vzpostavljati stike s potencialnimi strankami.  

Za začetek posla ne pozabite, da potrebujete določena finančna sredstva, s katerimi boste krili prve plače delavcev, zaradi morebitnih zamikov pri plačilih strank.
 
Trg
Storitve lahko ponujate podjetjem, javnim ustanovam, ki potrebujejo strokovnjaka s področja, na katerem poslujete vi. Pri tem se ne omejujte zgolj na Slovenijo. Dobre strokovnjake potrebujejo povsod.  

Nasvet
Poskrbite, da boste vedno na tekočem z zakoni na področju zaposlovanja in da se ustrezno zavarujete pred morebitnim slabim vedenjem delavcev, ki jih dajete v najem.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *