Spiralna vinska klet, primerna za vsak dom

Avtor: | Objava: 11.01.2010



Zasebne vinske kleti doslej niso bile nekaj, kar bi si lahko privoščil vsakdo v svoji hiši ali stanovanju, saj je njihova izdelava običajno povezana s precejšnjimi stroški. Angleško podjetje Spiral Cellars pa si je zastavilo svojevrsten cilj: spremeniti tovrstno logiko. Domislili so se vnaprej izdelanega sistema za skladiščenje vin, ki ga za zmerno ceno lahko namestimo v praktično katerikoli dom.
 
Spiral Cellar ali spiralna klet je nepropusten prostor za shranjevanje, ki ga lahko vgradite v tla pritlične sobe. Spiralna oblika računa na obdajajočo zemljo za izolacijo, hkrati pa vključuje edinstven sistem prezračevanja, da ohranja konstantno temperaturo brez potrebe po dodatni energiji.
 
Podjetje ponuja tri velikosti spiralne kleti od izvedbe »mini« kleti, v kateri lahko hranite do 650 steklenic vina, do »Bele spiralne kleti«, ki lahko sprejme do 1870 steklenic. Cene se gibljejo od 9.200 funtov navzgor. Seveda lahko svojo klet tudi dopolnite z raznimi dodatki, kot je na primer osvetlitev s svetlečimi diodami in podobno.
 
Podjetje je v zadnjih 25 letih vgradilo več kot 23 tisoč spiralnih kleti v Franciji in Veliki Britaniji, zdaj pa želi svojo ponudbo razširiti po vsem svetu.
 

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *