Spletna prodaja bio hrane

Avtor: Petra Mauer | Objava: 12.07.2013


Za začetek

Začetna investicija: od 4000 evrov dalje

Delo od doma: da

Konkurenca: da

Potrebna oprema: internet, telefon, prevozno sredstvo, zabojčki, urejen seznam kupcev 

Čas delovanja: vse leto

 

Dejstva

Posel začnite s tem, da vzpostavite stike s pridelovalci organske hrane in si zagotovite dovolj zalog, ki jih boste potrebovali za začetek vašega poslovanja. Drugi korak je ustvariti katalog ponudbe, v kateri naj bodo zbrani vsi vaši prodajni izdelki. Nato oblikujte še privlačno internetno stran, preko katere bodo lahko stranke oddajale svoja naročila. Prav tako sprejemajte naročila preko elektronske pošte in faksa ter bodite čim bolj prilagodljivi in dostopni svojim odjemalcem.

 

Trg

Čas, da ustanovite podjetje, ki je specializirano za prodajo organske hrane in za njeno dostavo na domove, je ravno pravšnji. Ljudje vse bolj težijo k zdravemu načinu življenja in zato izbirajo živila, ki niso gensko spremenjena in niso polna pesticidov in herbicidov. Povežite se z društvi, ki spodbujajo skrb za zdravje in dobro počutje, obiščite vegetarijanske in veganske restavracije, vaše bio izdelke ponudite obiskovalcem tržnic in eko sejmov, začnite sodelovati z različnimi kuhinjami v zdravstvenih ustanovah, podjetjih in podobno.

 

Nasvet

Najprej se dogovorite, da boste pokrivali lokalno področje. Sprejemajte naročila v vašem kraju ali v njegovi bližini ter določite dan, ko boste dostavljali zabojčke z živili. Vsekakor se vam ne izplača, da se k vsaki stranki vozite na dom, kadarkoli in kamorkoli. Če se vam bo promet povečeval in bo povpraševanje čedalje večje, potem si omislite večje vozilo, na primer kombi. Morda že pripravite zabojčke, ki bodo vsebovali različne vrste sadja in zelenjave, kupci pa se nato le odločijo, katerega bi želeli. Seveda morate dopuščati tudi možnost, da se stranke odločijo same, kaj bi želele kupiti. Na voljo imejte vsaj nekaj sadja in zelenjave za pokušino, s čimer se bodo stranke prepričale o kakovosti vaših živil.

 


Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *