Spletni trener za pse

Avtor: | Objava: 05.09.2008


(i-StockPhoto)

Začetni stroški: Od 2000 do 10.000 evrov
Možni zaslužek: Približno 50 evrov na mesec na psa
Marketing: Spletna stran, vizitke, letaki, oglaševanje na izbranih spletnih straneh ter v izbranih revijah in časopisih, marketing od ust do ust …
Posebne zahteve glede izobrazbe/dokumentacije: Za pasjega trenerja ni potrebna nikakršna diploma. Imeti pa morate občutek za delo s psi in poznati morate pasjo psihologijo.
Potrebna oprema: Računalnik, internetni dostop, internetna kamera, dobra spletna stran, telefon, faks, fotoaparat, kamera
Podjetje lahko upravljate od doma: Da
Je v Sloveniji že konkurenca: Da
Čas delovanja: Vse leto  

Dejstva
Veliko je lastnikov psov, ki bi radi svoje razigrane hišne ljubljence naučili primernega vedenja, a v bližini svojega kraja nimajo pasje šole, ali pa preprosto nimajo časa, da bi svojega psa vključili v tečaj pasje poslušnosti. Za take ljudi je spletna pasja šola najboljša rešitev.  

Kot spletni pasji trener lahko pripravite kratke 20- do 30-minutne dnevne e-lekcije, obogatene z video predstavitvijo, slikami in besedilom. Vsaka lekcija mora vsebovati natančna pojasnila, česa se lahko pes s posamezno vajo nauči. V tem kontekstu lahko pripravite tudi pakete krajših in daljših spletnih tečajev z različnimi učnimi cilji.  

Prednost takšnih tečajev je časovna in lokacijska prilagodljivost. Navodila in tehnike urjenja psov so uporabnikom na voljo 24 ur na dan.

Poleg plačljivih vsebin lahko svojim obiskovalcem ponudite tudi nekaj brezplačnih člankov oziroma nasvetov. Tako lahko na primer ponudite brezplačne nasvete s področja pasje prehrane, nege dlake, razgibavanja, prve pomoči in podobno. Pri tem se lahko povežete tudi s strokovnjaki z drugih področij. Če bo stran ažurna in zanimiva, bo imela tudi veliko obiska, zato bi lahko služili tudi s prodajo oglasnega prostora.  

Na spletni strani lahko ponudite tudi sezname pasjih inštruktorjev po regijah.

Trg
Vaše stranke so lahko vsi lastniki psov, ki željo vzgojiti svoje neubogljive hišne ljubljenčke. Zaradi spletne ponudbe posel ni lokacijsko ali časovno omejen. Če imate večje ambicije, lahko sežete tudi preko meja naše države.

Nasvet
Uredite si dobro spletno stran z veliko uporabne vsebine, obogatene s fotografijami in video posnetki.  

Svojim strankam lahko ponudite tudi spletne tečaje v živo. Seveda v tem primeru postavite višjo ceno.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *