Spodbude za raziskave in razvoj

Avtor: Matjaž Lipušček | Objava: 09.12.2008

Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je pred kratkim objavila Javni razpis za sofinanciranje raziskovalno-razvojnih dejavnosti v podjetjih, ki pa žal vsebuje nekaj nerazumnih zahtev.



Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) je objavila Javni razpis za neposredne spodbude v raziskovalno-razvojne dejavnosti v podjetjih. Roka za oddajo vlog sta dva. Prvi je potekel 22. 10. 2008, drugi rok se izteče 22. 12. 2008 ob 12. uri. Celotna razpisana sredstva znašajo 8 milijonov evrov, od tega 6 milijonov zagotavlja Evropski sklad za regionalni razvoj, preostala sredstva pa so slovenska udeležba.
 
O tem, da drugega prijavnega roka zaradi izčrpanja sredstev morebiti ne bi bilo, JAPTI (še) ne poroča. Na svoji spletni strani sicer napoveduje, da bo razpis, če sredstev ne bo več na voljo, zaprl in to objavil v Uradnem listu, sicer pa da bo na spletni strani objavil prejemnike sredstev, odobrena sredstva in informacijo o razpoložljivih sredstvih za drugo odpiranje. Takšne objave v Uradnem listu doslej še ni bilo, koliko sredstev je preostalo za drugi rok, pa na svoji spletni strani prav tako še niso objavili. Priporočamo torej, da pred začetkom prijave preverite, ali je JAPTI v vmesnem času že podal informacije o stanju na razpisu. Doslej je znano le, da je na prvo odpiranje prispelo 37 vlog, skupna vrednost zaprošenega sofinanciranja vseh prispelih vlog pa znaša 8.751.314,43 evra. Ker je višina do zdaj zaprošenih sredstev le malo višja od skupnega predvidenega zneska sofinanciranja, dodeljena višina pa navadno niti približno ne dosega »želja« prijaviteljev, je skoraj gotovo, da bo ostalo dovolj sredstev tudi za drugo odpiranje.

Nadaljevanje branja članka je dostopno samo naročnikom revije Obrtnik podjetnik! Naročite se na revijo.

Naročite se na brezplačni mesečni svetovalec "Od ideje do uspeha"
Vpišite vaš e-naslov: *